Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Anglesos Avançats Logo del portal

Universitat de València

La Universitat de València d'avui dia és el resultat de més de cinc segles d'història que ha donat com a resultat l'acumulació de coneixements i de tresors documentals únics, cosa que la fa una de les millors universitats espanyoles.

Al segle XIII, es va incorporar l'educació superior a València gràcies al rei Jaume I el Conqueridor, el qual, el 1245, va obtenir del papa Innocenci IV una institució de Studium Generale. Tanmateix, no va ser fins al 30 d'octubre de 1499 que les Corts valencianes no van redactar la Constitució del que més tard seria la primera universitat de València: una universitat autoritzada per la butlla papal del 23 de gener de 1501, signada pel papa valencià Alexandre VI i pel privilegi reial de Ferran II el Catòlic. Aquest va ser atorgat el 16 de febrer de 1502.

Per més de 500 anys, el desenvolupament de la Universitat de València ha anat en paral•lel amb el desenvolupament de la ciutat i ha estat una part inextricable del seu teixit urbà, creant espais per a l'ensenyament, la recerca, la creació i la difusió de la cultura i la ciència, igual que per a la transferència de coneixements.

Inicialment dedicada a estudis de medicina, humanitats, teologia i lleis, les dues últimes dècades han vist un procés accelerat de transformació i creixement, incomparable amb períodes anteriors. Aquest significant esforç ha convertit la Universitat de València en una universitat moderna i global. Ha esdevingut líder en l'aplicació de noves tecnologies, relacionades amb importants xarxes científiques i docents internacionals.

La Universitat de València s'ha convertit en un dels cinc millors centres científics d’Espanya gràcies a la gran varietat d'activitats docents i de recerca ofertes en totes les àrees de coneixement (ciències bàsiques i enginyeria, ciències de la salut, ciències educatives, humanitats i ciències socials, economia i dret), i al seu compromís amb l'excel·lència.

IULMA

L'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA) és una institució de recerca que comprèn les universitats d'Alacant, València i Castelló a la Comunitat Valenciana. IULMA va ser fundat el 2005 i el seu objectiu principal és sistematitzar i difondre coneixements en llengües modernes i el seu lèxic i discurs especialitzat, aplicat a diversos àmbits professionals i acadèmics.

Més específicament, les seues activitats es relacionen amb recerques aplicades a les llengües dins de l'àmbit acadèmic i professional, en resposta a les diferents necessitats de la indústria i institucions de la Comunitat Valenciana. Com a resultat, s'ha publicat un conjunt de treballs al llarg dels últims deu anys que inclouen diccionaris especialitzats en àrees com la banca, el màrqueting turisme, així com de la indústria de la pedra natural i del calçat. Altres publicacions tracten d'estudis sobre diversos aspectes del discurs i la lingüística aplicada, majorment centrats en l’anglès. També s'organitzen periòdicament conferències sobre diversos temes.

L’IULMA també ofereix un Servei de Traducció Universitària que atén les necessitats de traducció dels departaments universitaris i dels professors a les tres universitats.

S'han publicat recentment dues col·leccions de llibres electrònics, ambdues publicades pel servei de Publicacions de la Universitat de València (PUV): IULMA-Monografies i IULMA-Diccionaris.