Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

Màster en Investigació en Didàctiques Específiques: set coses que has de conèixer abans

Continuar els estudis realitzant un màster és una opció que cada vegada escullen més estudiants. Expliquem què s'ha de cercar en un màster en Investigació en Didàctiques Específiques.

19 de de febrer de 2016

Continuar estudiant un màster en Investigació en Didàctiques Específiques és una excel·lent opció per a ampliar coneixements en un àrea en particular, on rebrem nocions teòriques i pràctiques i ens podrem centrar en els apartats que més ens interessen. També tindrem l'oportunitat de realitzar pràctiques que ens poden obrir les portes del mercat laboral.

Aquest màster té un marcat caràcter investigador i es basa en l'estudi de la professió i l'ensenyament. És un màster dirigit a l'excel·lència, per a professors que volen seguir formant-se i investigar sobre el seu treball. També poden tenir accés graduats de Magisteri i altres graduats que desitgen ser professors. Abans de realitzar aquest màster hem de fixar-nos en set aspectes bàsics:

  1. Hem d'assegurar-nos que aqueix màster és reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos pels anys que el màster porta impartint-se, per si han canviat les seues assignatures, han actualitzat les seues instal·lacions o els seus docents.
  2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques. Aquest màster es divideix en set branques diferents: arts visuals, ciències experimentals, ciències socials, educació física, llengua i literatura, matemàtiques i música. . Aquests estudis estan centrats en l'especialització de qui els cursa, al que se li obrin les portes de la recerca gràcies a aquests coneixements específics.
  3. Conèixer qui imparteix les classes i que entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral, ja siga pels coneixements obtinguts o per la realització de pràctiques.
  4. Tenir en compte les instal·lacions del màster. El lloc de treball i recerca és importantíssim a l'hora de triar estudiar un màster determinat ja que comptar amb unes instal·lacions modernes i capdavanteres des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.
  5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguen escoltats i que tingues el respatler dels professors durant l'any que realitzes el màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sens dubte farà que els teus estudis siguen molt més senzills.
  6. Col·laboració del pla d'estudis amb Congressos relacionats. Que dins de les assignatures es fomente l'assistència a Congressos especialitzats és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema. Per exemple, es realitzen nombrosos congressos d'ensenyament íntimament relacionats amb aquest màster perquè els alumnes completen els seus coneixements.
  7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del màster està encaminat a continuar amb la recerca docent pots continuar formant-te a través d'un Doctorat en Didàctiques Específiques, una via que no has de descartar per a poder arribar pel cap alt alt de la professió.

Aquestes set pautes són imprescindibles a l'hora de decantar-te per un màster o un altre. Coneixent ben aquests aspectes pots triar la formació que més et convé, ja que un mateix màster pot ser molt diferent en impartir-se en diferents universitats. El màster ha de ser el període d'especialització i poder conèixer els aspectes bàsics abans de sumar-te a ell i conèixer les opcions de futur que t'aportarà són decisius a l'hora de fer el pas de continuar amb els teus estudis.

El Màster Universitari en Recerca en Didàctiques Específiques de la Universitat de València compta amb tots aquests aspectes i pots trobar més informació açí.