Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tècniques per a la Gestió del Medi Ambient i del Territori Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ESCRIBANO PIZARRO, JAIME

ESCRIBANO PIZARRO, JAIME

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

Dpto. de Geografía 2do Piso Facultad de Geografía e Historia Universidad de Valencia Av. Blasco Ibáñez, 28 - CP. 46010 Valencia (España)

(9638) 64894

jaime.escribano@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Geografia (2004) i Dr. Europeu en Geografia (2010) per la Universitat de València (UV). Professor Titular en l'Àrea d'Anàlisi Geogràfica Regional del Dpt. de Geografia de la UV (2023), en plantilla des de febrer de 2012, i membre del Grup de Desenvolupament Rural i Avaluació de Polítiques Públiques UDERVAL (GIUV2015-214), integrat en l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). Docent en diferents cicles de la UV (en vigència): a) Grau (Geografia i Medi Ambient), b) Màsters Oficials (Economia Social, Gestió del Medi Ambient i del Territori, i Migracions Internacionals); i c) Programa de Doctorat (Doctorat Interuniversitari en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional del IIDL de la UV). Tesi Doctoral defesa al novembre de 2010 sobre els servicis a la població en àrees rurals espanyoles (Comunitat Valenciana) i franceses (Baixa Normandia), premiada pel Comité de les Regions Europeu com una de les millors de 2010. A partir d'ella s'ha iniciat una investigació centrada en qüestions de servicis a la població en zones rurals, pobresa i exclusió social, i anàlisi de polítiques de benestar al mig rural prolongada per: 1) un contracte post-doctoral del CNRS francés, i desenvolupat en el Laboratoire RURALITES de la Universitat de Poitiers (França); 2) una estada d'investigació BEST-2014 de sis mesos de duració en el Centre for Remote and Rural Studies de la Universitat de les Highlands and Islands (Escòcia), finançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; i 3) la direcció d'un projecte d'investigació I+D+i competitiu atorgat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (GV) en la seua convocatòria de Projectes EMERGENTS-2017. Membre de l'equip investigador del projecte I+D+i del Pla Nacional del Ministeri de Ciència i Innovació: “La despoblació a Espanya: de repte demogràfic a repte territorial (PID2020-114554RB-I00)”, i del projecte de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana: “Processos de desenvolupament local en entorns rurals: noves dinàmiques i reptes territorials (AICO/2021/104)”. coEditor de “AGER: Revista d'Estudis sobre Despoblació i Desenvolupament Rural”, i secretari del Grup de Geografia Rural de l'Associació Espanyola de Geografia (AGE).