Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Causes of Emotional Eating and Matched Treatment of Obesity

  • 17 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Xerrada "Causes of Emotional Eating and Matched Treatment of Obesity" al Saló de Graus el 29 d'octubre a les 13:00 hores a càrrec de la professora Tatjana Van Strien (Rodboud Universiteit, Nijemegen, Països Baixos)

(En anglès).

La conferència és una activitat complementària que s’organitza a la Facultat de Psicologia

Tatjana van Strien (Groningen, 1954) és professora de psicologia dels estils d'alimentació en la Vrije Universiteit Amsterdam i professora titular en el departament de Psicologia Clínica i en l'Institut de Ciències de la Conducta de la Universitat de Radboud de Nijmegen (Holanda). És una de les investigadores més importants del món sobre el menjar emocional, trastorns alimentaris i obesitat, i és autora del DEBQ (Qüestionari holandès de comportament alimentari) traduït a més de 15 idiomes. En la conferència es presentaran les seues investigacions sobre menjar en resposta a les emocions negatives (Menjar emocional) i com pot ser un factor explicatiu de la recuperació de pes de moltes persones que fan dieta. Les possibles causes del menjar emocional són la restricció dietètica, la falta de consciència interoceptiva, la alexitimia, la desregulació emocional o el funcionament alterat de l'eix d’estrés hipotalàmic hipofisari suprarenal (HPA). El menjar emocional pot ser el resultat d'una criança inadequada o de simptomatologia depressiva en interacció amb susceptibilitat genètica. També existeix evidència sòlida quant a que el menjar emocional és un mediador entre la depressió i l'obesitat. Aquests resultats suggereixen que el tractament de les persones obeses amb alts nivells de menjar emocional no ha de centrar-se en les dietes de restricció calòrica sinó en les habilitats de regulació emocional.