Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 27 de de setembre de 2013.

A proposta de: Rector, Facultat de Dret, Dept. de Dret del Treball i de Dret Civil.

Data d’investidura: 26 de de maig de 2014.

Padrí/ina: Martín Queralt.

Apunt biogràfic:

Pascual Sala Sánchez (València, 1935)
President del Tribunal Constitucional entre 2011 i 2013, del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (1990 1996) i del Tribunal de Comptes d’Espanya (1988-1990).

Llicenciat en Dret per la Universitat de València, va exercir la docència com a professor ajudant a la Facultat de Dret d’aquesta universitat i com a professor consult de la Escuela del Cuerpo de Abogados del Estado de Argentina.

Pascual Sala va ingressar a la carrera judicial el 1962, amb el número un de la seua promoció. Al llarg de la seua dilatada activitat judicial va exercir com a jutge de primera instància i instrucció, i com magistrat de la Sala del Contenciós Administratiu. Després d’obtenir per oposició la categoria de magistrat especialista en aquesta jurisdicció, va exercir en diferents audiències territorials, com a conseller del Tribunal de Comptes, com a Magistrat del Tribunal Suprem i com a vocal permanent de la Comissió General de Codificació.

Autor d’una àmplia obra de treball doctrinal en l’àmbit del Dret, la seua activitat jurídica ha estat reconeguda amb els premis ‘Importante’ i ‘García Esteve’ a juristes de reconegut prestigi. Entre altres distincions i condecoracions li han estat concedides la Gran Cruz de San Raimundo de Peñafort i la Medalla de la Orden del Mérito Constitucional.

Documents:
Vídeos de l'acte d'investidura:

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column '3998va' in 'where clause' in C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php:206 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php(206): PDO->query('SELECT eventos....') #1 C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php(114): Crea_embedded_nuevo('<!-- TW_PARA_VI...', '<!-- TW_PARA_AU...', '<!-- TW_PARA_ST...', '3998va', 'CA', Object(PDO)) #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php on line 206