.png)
Els passats 22 i 23 de maig, el Servei de Biblioteques i Documentació (SBD) de la Universitat de València va participar en el congrés internacional LibrarIN, celebrat a la Universitat d'Alcalá, un esdeveniment que ha reunit 150 professionals del sector bibliotecari amb 80 ponències en paral·lel sobre innovació, lideratge i transformació en les biblioteques.
En representació del SBD hi van assistir Cristina Tomás, directora del servei, i Concha González, tècnica de qualitat, qui va presentar la comunicació titulada: "Collaboration for the development of benchmarking actions among certified university libraries by the EFQM Excellence Model".
La ponència descriu el treball conjunt de les biblioteques de les universitats d’Alcalá, Barcelona, Granada, Sevilla, València i Saragossa, - totes elles certificades segons el Model d’Excel·lència EFQM - i la Universitat de Barcelona, que també segueix aquest model com a referència. Aquestes biblioteques han establit un marc de col·laboració per a impulsar accions de benchmarking i intercanvi de bones pràctiques, amb l’objectiu d’assolir una millora contínua dels serveis, la innovació i la sostenibilitat.
Entre els resultats més destacats del grup de treball s’inclouen:
-
La signatura d’un acord de col·laboració institucional
-
La creació d’un espai compartit de treball
-
El disseny de 25 indicadors de benchmarking
-
El desenvolupament d’una calculadora de retorn de la inversió (ROI) i un informe comparatiu entre institucions.
El congrés LibrarIN ha comptat amb la participació d’especialistes de primer nivell internacional com Stuart Snydman, director dels serveis tecnològics de la Biblioteca de Harvard, qui va analitzar l’impacte de Google i la intel·ligència artificial en l’accés al coneixement. També va intervenir Paul Windrum, director del Centre per a la Innovació en Salut, Lideratge i Aprenentatge de la Universitat de Nottingham, amb una reflexió sobre la transformació de les biblioteques en espais col·laboratius i punts de trobada social i cultural.
La ponència presentada per Concha González es pot consultar al repositori RODERIC de la Universitat de València.