Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

4 ors i un bronze per a la Universitat de València en el campionat de pilota Zabalki

• Servei d'Esports
  • 21 de març de 2022
Zabalki

Un total de 17 universitats han competit en el XXVI Torneig Internacional de Pilota Universitari Zabalki, competició internacional de diferents modalitats de pilota basca.

6 estudiants de la Universitat de València van pujar a l’escaló més alt del podi en el Torneig Internacional de Pilota Universitari Zabalki de 2022, disputat a Pamplona el passat 17 de març. Mar Giménez va guanyar l'or en la categoria de Frontball Femení individual, a més va ser triada la millor jugadora del torneig. Rubén Moreno va quedar en primera posició en la disciplina Pala Goma individual. En Frontenis Masculí, la parella formada pels xics de la UV Cristian Razvan i Sergio Ramos, es va emportar l'or. I Isabel Monzonis i Lucia Pilar Deusa, també van ser campiones en la categoria Frontenis Femení parelles. En la classificació general per equips la Universitat de València va aconseguir la tercera posició, la qual cosa suma un bronze al medaller de la UV.

El certamen es disputa des de 1997 anualment i se celebra rotatòriament a Espanya i França. La Universitat Pública de Navarra ha sigut l'organitzadora d'aquesta edició de 2022, en la qual han participat 117 estudiants (82 homes i 35 dones) procedents de 17 centres universitaris (9 francesos i 8 espanyols). Els partits s'han disputat en set frontons pamplonesos i han competit en huit categories diferents (mà parelles, mà individual, pala cuiro, pala goma, frontball, frontenis, pala argentina i cesta-punta).