Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La bonica parella de Paula Mestre: l'esport i l'audiovisual

  • 12 de febrer de 2021
Image de la noticia

Entrevista a Paula Mestre, estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València i la seua història amb l'esport.

L'esport sempre ha estat molt present en la vida de Paula Mestre, estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València i que ara realitza les pràctiques al Servei d’Esports amb la generació de contingut audiovisual.

Natació, taekwondo, atletisme… Amb aquest últim esport, ella recorda tenir una vinculació especial, molt motivada pel seu pare. “Des de ben petits, amb tres anys, el meu germà i jo sempre anàvem a les curses populars que anava ell [el seu pare] i nosaltres competíem en la nostra cursa”. Amb 6 anys es va apuntar al club d'atletisme de Puçol on va començar a jugar, “perquè l'atletisme, des de menuts, ha de ser així, jocs i diversió”, assegura. Amb el temps i després de tocar totes les disciplines de l'atletisme, el mig fons i el fons la van atrapar i als 16 anys va iniciar la seua marxa com a atleta al Club Atletisme Platges de Castelló.

Els entrenaments d'alt rendiment van començar a formar part de la rutina de Paula i “ací la cosa ja es va posar seriosa”, confessa entre rialles. Ella ja començava a ser conscient del seu compromís amb aquest esport, perquè va començar a competir en proves de 800m, 1500m i de camp a través, en aquest últim va arribar als Campionats d'Espanya.

Ara, Paula practica l'atletisme com a hobby, “per gaudir”, indica. Ella és conscient de l'exigència que requeria dedicar els set dies de la setmana a l'alta competició, “amb tot el que comporta el descans i alhora la universitat… les competicions sempre coincideixen en època d'exàmens…”.

Universitat i l’alt rendiment

Paula recorda aquells anys en què va haver de saber compaginar els estudis amb la competició d'alt rendiment. L'hàbit d'haver practicat esport des de petita, l'organització i la responsabilitat han sigut clau per arribar a tot, “el rol d'estudiar i d’entrenar el portava molt bé”, assegura. Paula és clara davant afirmacions d'aquest tipus: No tinc temps d’entrenar. Ella hi respon: “Si realment vols, pots traure temps; perquè si pots estar tres hores davant el mòbil al final del dia, pots traure mitja hora d'aquest temps amb el mòbil per anar-te a rodar, per exemple”. I afegeix: “També és una manera d'escapar de tot l’estrès”.

Ella també recorda la seua experiència com a membre de la selecció d'atletisme de la UV i guarda records bonics al costat dels seus companys d'equip. “Ara representaré la universitat!”, reté molt bé aquest sentiment que li venia cada vegada que es vestia amb l'equipament universitari.  Al seu torn, Paula destaca que veu com a companys els rivals en altres proves; en les competicions universitàries es converteixen en companys de selecció “i això és fantàstic”.

La seua bonica parella: l'esport i l'audiovisual

“En un futur m'agradaria unir una mica el món de l'esport amb el món de l’audiovisual”, explica Paula, que a més de la seua carrera de Comunicació Audiovisual, també ha adquirit formació orientada a l'esport i actualment és entrenadora en el Club d'Atletisme de Moncada. Paula destaca com és de gratificant poder fer arribar al públic la pràctica de l’'exercici a través de les imatges, comunicar amb sentiment.

Ara, Paula, en les seues pràctiques, està immersa en diversos projectes per al Servei d'Esports que ben aviat veuran la llum i ens avança algunes pinzellades que podem endevinar a través de les seues paraules: “Estem, d'una banda, amb el projecte de les instal·lacions, perquè l'estudiant sàpia arribar a tots els llocs, perquè sembla una ximpleria, però a vegades el Google Maps et porta fins a la porta de l'edifici, no et porta fins a una sala”. Com explica Paula, es tracta de projectes audiovisuals molt pensats per ajudar l'estudiant.

L'esport i l'audiovisual ja comencen a formar part d'aquest camí professional que Paula ha començat a dibuixar….