Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La UV s'alça amb l'or en el Campionat d'Espanya Universitari de Bàsquet 3x3 masculí

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 5 de maig de 2022
El conjunt masculí de la Universitat de València guanya el campionat

El conjunt masculí de la Universitat de València va conquistar el Campionat d'Espanya Universitari 3x3, celebrat els dies 4 i 5 de maig. Dos dies de competició en els quals els 38 equips participants (20 masculins i 18 femenins) van oferir un gran espectacle.

La Universitat Francisco de Vitoria, a Pozuelo de Alarcón (Madrid), va organitzar en el seu Centre Esportiu el Campionat d'Espanya Universitari 2022 (CEU) de Bàsquet 3x3 en el qual l'equip masculí de la Universitat de València es va alçar amb la victòria.

La selecció masculina de la UV es va proclamar campiona d'Espanya universitària davant la Universitat Catòlica de València (UCV) en guanyar en una final renyidíssima per 19-20. En la fase de grups va derrotar a les universitats que el conformaven i en la semifinal es va imposar a la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia (UCAM) 18-21.

Els partits de 3x3 es disputen a 10 minuts o fins que un equip aconseguisca els 21 punts. La possessió és de 12 segons abans de llançar a canastra. Cada llançament convertit des de la línia de triple compta un punt, igual que els tirs lliures. Cada encert des de fora de la línia de triple val dos punts.