Des del curs 2003-2004, la Universitat de València ha estat fent un important esforç institucional per impulsar la innovació educativa en els estudis universitaris i d’aquesta manera col·laborar en la millora de la docència en el context de l’espai europeu d’educació superior (EEES).

La convocatòria actual presenta una proposta reformada i vertebrada en dos programes diferenciats:

  • Pla d’Innovació de Centre (PIC): Està orientat a impulsar totes les iniciatives desenvolupades pels centres de la UV, que estiguen vinculades a la qualitat docent, mitjançant la millora de la coordinació entre les diferents assignatures d’una titulació. Els objectius són: (1) donar resposta a les mancances que es troben en les avaluacions anuals que es fan en el marc de les CAT, i (2) millorar els aspectes avaluats pel sistema intern de garantia de la qualitat dels títols oficials.

  • Projectes d’innovació docent (PID): Projectes d’innovació de caràcter general, encaminats a la implementació de metodologies docents, instruments metodològics i tècniques d’ensenyament-aprenentatge, que siguen innovadors.

 

En l'actual convocatòria de Projectes d'Innovació, les Xarxes poden demanar projectes en la modalitat PID. De fet, l'actual convocatòria potencia els grups i el treball en xarxa perquè els inclou com a mèrit suplementari, entre els criteris d'avaluació, el fet de pertànyer a una xarxa. Per tant, els grups i xarxes poden rebre finançament, a través dels projectes que presenten.
En breu, estarà disponible un registre de grups, en què serà possible inscriure’s i que servirà, addicionalment, per a disposar d’informació efectiva i actualitzada sobre les accions innovadores que estan duent-se a terme en la nostra universitat de forma col·laborativa.

 

La present convocatòria estableix cinc línies d’actuació estratègica que tindran un tractament preferent, perquè se centren en la millora de la qualitat de la docència universitària. Són les següents:

  • Disseny, organització, desenvolupament i avaluació de la docència. 
  • Internacionalització i difusió de les bones pràctiques docents.
  • Tutoria i orientació acadèmica i professional.
  • Actualització de la docència.
  • Metodologies actives per a l’aprenentatge.

 

Com a novetat destacable, només n'hi haurà un termini de presentació de sol·licituds, que serà:

- del 17 de juny al 1 de juliol de 2019, per als Projectes d’innovació docent (PID)

- del 17 de juny al 8 de juliol de 2019, per als Plans d’innovació de centre (PIC).

 

Convocatòria i Bases: Resolució

Formulari per a la CAT(Annex II)

Signatures dels membres de l'equip (Annex III)

Llistat complet dels membres de l'equip (Annex IV)

Comité constituit per l'Avaluació dels Projectes d'Innovació Educativa 2019

Resolució

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies