Logo de la Universitat de València Logo Servei de Llengües i Política Lingüística Logo del portal

QUINES LLENGÜES S’USEN A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?

La Universitat de València està compromesa amb el plurilingüisme i amb l'ús acadèmic i social del valencià i, per això, és la més plurilingüe de les universitats valencianes. La llengua pròpia de la Universitat és el valencià, oficial juntament amb el castellà. L'anglès té la consideració de llengua de treball. Totes tres s'usen tant en la docència com en la investigació. Ací podràs socialitzar en valencià, anglès i altres idiomes amb persones de totes les especialitats i procedències.

uv.es/llengues/rul

EN QUINS IDIOMES S'HI FA LA DOCÈNCIA?

La Universitat de València fomenta una oferta equitativa en les dues llengües oficials alhora que promou l’oferta docent en anglès i en altres llengües de comunicació internacional. La combinació de les llengües de docència depèn de cada grau, però hi ha una tendència creixent a organitzar graus multilingües. Això facilita que les persones graduades a la Universitat de València tinguen competències lingüístiques per a treballar en valencià, castellà i anglès o una altra llengua estrangera.

uv.es/llengues/pidv

EN QUINA LLENGUA PUC EXPRESSAR-ME?

Si l'assignatura és de llengua o literatura, normalment t'hauràs d'expressar en la llengua que s'hi estudia. En la resta de casos, independentment de l'idioma en què es facen les classes, tens dret a expressar-te, tant oralment com per escrit (intervencions orals, redacció de treballs i exàmens, etc.), en qualsevol de les dues llengües oficials. Per tant, si tens alguna assignatura en castellà, pots fer totes les activitats en valencià.

QUINS ALTRES RECURSOS M'OFEREIX LA UNIVERSITAT?

La Universitat t'ofereix cursos presencials, grups de conversa i recursos per a aprendre tant valencià com anglès a més de diverses llengües estrangeres. Acosta't al Centre d'Aprenentatge de Llengües (CAL) del teu campus i t'informarem de tota l'oferta disponible.

uv.es/llengues/cal

uv.es/llengues/cursosestudiants

COM APROFITE AQUESTA OFERTA?

Et recomanem matricular-te en el màxim nombre possible d'assignatures impartides en valencià i anglès. Com més contacte acadèmic tingues amb aquestes llengües, més competències lingüístiques tindràs en acabar la carrera. A més a més, podràs acreditar els teus coneixements de valencià, anglès i altres llengües estrangeres mitjançant proves de certificació. Més de 2.500 estudiants internacionals fan estades a la Universitat de València cada curs. És una gran oportunitat per a conèixer gent de tot el món i intercanviar llengües.

uv.es/llengues/proves

uv.es/llengues/tastallengues

uv.es/llengues/tandems