Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Assistència policial i psicològica a dones en situació de violència de gènere a la ciutat de València

  • 6 de novembre de 2023
Image de la noticia

dimarts 21 de novembre - 17:30 a 19:30 h.

Sala d'actes de la Facultat

Ponents:

ESTEFANIA NAVARRETE, Directora Operativa de GAMMA-Grup d'Atenció al Maltractament de la Policia Local de València)

PILAR BOJÓ (Inspectora Cap. Cap de les Oficines de Denúncies i Assistència a les Mates de Violència de Gènere, Policia Nacional)

ANA DASÍ  (Psicòloga especialitzada en violència de gènere, en Centre de Serveis Socials de València)

Coordina la taula: Dra. GABRIELA MORIANA MATEO, Treballadora Social

Les intervencions professionals en l'àmbit de la violència de gènere tenen en compte el risc real i el percebut, les sensacions i emocions davant les situacions de violència. Així mateix, han d'avaluar els riscos amb paràmetres d'objectivitat, per a això es disposen de sistemes com el VIOGEN com a suport tecnològic que complementa l'experiència i la capacitat del personal especialitzat en l'anàlisi i interpretació del risc.

L'atenció a dones en situació de violència de gènere demanda una formació especialitzada, com així també, inversió en personal d'acompanyament i recursos de seguiment.

En la taula s'evidenciaran les estratègies i continguts de cada servei, la seua especificitat i, també, la seua coordinació amb altres serveis per a completar una atenció que ha de desplegar en múltiples dimensions: emocional, econòmica, familiar, risc subjectiu i objectiu, entre altres.

L'atenció interdisciplinària és molt important i el suport institucional i social resulta essencial en l'ardu procés de recuperació de les dones.