Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

El finançament de les Polítiques contra les violències masclistes al País València Valencià

  • 31 d’octubre de 2023
Image de la noticia

30 novembre - 18:00 h.- Sala d'Actes Facultatt

Les xifres mostren la rellevància i gravetat de l'afectació de les violències masclistes per a les dones que la pateixen, per a les seves filles i fills així com per al seu entorn.

Per a fer front a aquestes violències, al País Valencià s’inverteixen recursos propis de la Generalitat Valenciana, del govern central canalitzats a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i fons europeus procedents del Fons Next Generation.

Ara bé, és una realitat la mancança d’avaluacions de les polítiques públiques contra les violències masclistes i la falta de transparència que hi ha al respecte. En aquest acte presentem dos treballs que es proposen seguir la pista als diners per conèixer en què s’estan invertint aquests recursos i construir col·lectivament una avaluació al respecte.

A l’acte del 30 de novembre a la Facultat de Ciències Socials, presentem:

  • la investigació "Avaluació de les inversions contra les violències masclistes. El cas de les transferències del Pacte d’Estat i els Fons Next Generation a la Comunitat Valenciana”, realitzada per Monica Gil Junquero (UV), Gabriela Moriana Mateo (UV) i Yolanda Jubeto Ruíz (EHU/UPV)

  • els resultats de l’anàlisi feminista del pressupost 2024 de la GVA, realitzada per Cándida Barroso Chulia, Coordinadora Feminista de Valencia; Cristina Ochando, tècnica Secretaria Dones i Igualtat de CCOO PV. Amb la moderació de Tere Nieto, de Dones de Xirivella en Acció

Els dos treballs formen part del projecte