Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Fòrum Universitat per la Pau

  • 21 de novembre de 2023
Image de la noticia

Dimecres 22 de novembre

10:00 h. taules informatives

12:00 h. Performance Esplanada

12:30 Taula Redona: Sala d'actes

Guerra, Drets Humans i Violència Estructural

El proper dimecres, dia 22 de novembre, de 10 a 14:00h, la Facultat de Ciències Socials i el Vicerectorat de Cooperació, Sostenibilitat i Vida Saludable organitzem el Fòrum per la Pau i Contra les Guerres de la Universitat de València.

Rebutgem la violència que s’exerceix contra les poblacions, el desplaçament forçat de persones i les massacres que van contra els principis més elementals de la humanitat. Rebutgem enèrgicament TOTES les accions de guerra contra els drets humans de la població.

La defensa dels drets humans, de la pau i el refús de totes les guerres fan possible la dignitat de la nostra condició humana. Oblidar-se’n ens aboca a la barbàrie de la destrucció, a la violència de la crueltat irreparable. Ens deshumanitza. Ningú pot romandre aliè davant aquesta realitat. No podem restar en actitud passiva davant l’extermini d’altres éssers humans, com si no tingués res a veure amb nosaltres. El silenci i la passivitat són la marca blanca de la complicitat. Les universitats públiques son institucions orientades a promoure l’educació i la recerca del ‘bé comú’ i la cultura de la pau. La nostra responsabilitat és enorme i hem d’assumir-la sense embuts.

Per tot això, en col·laboració amb l’Assemblea Popular València Contra les Guerres, demanem a la comunitat universitària, docents, estudiants i personal d’administració i serveis que es mobilitzen i participen en les activitats del Fòrum Universitari per la Pau que celebrarem el pròxim dimecres, 22 de novembre, de 10 a 14h, en la Facultat de Ciències Socials.

programa