Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Inma Coll presenta l'exposició "Cantaores". Obra Gràfica.

  • 3 de març de 2023
Image de la noticia

Sala Manuela Ballester de la Facultat de CC. Socials

inauguració 8 de març a les 17 h.

romandrá fins al 28 d´abril

La pintora i gravadora valenciana Inma Coll presenta “Cantaores”. Aquest és el nom que dóna a l'edició de litografies en blanc i negre amb la qual ret homenatge al cante jondo i a la presencia de les dones cantaores. Mans, palmes, goles, acompanyen la força i passió a uns personatges entregats al seu art. Entre els col·laboradors que han participat en l'estampació es troben el taller d'Alain Chardon a Barcelona i el taller La poupée de Verónica Alarcón Ibáñez a València.

L’autora ens diu: Amb aquest treball vaig voler interioritzar en el sentiment del Cante jondo en la seua passió i la seua força expressiva, en la seua diversitat com a art i la seua universalitat. Retrobar-me als grans cantaors i cantaores que m'han “acompanyat” en el meu procés creatiu i millorant l'essència d'allò que volia pintar.

El cant jondo, va més enllà de territoris i cultures, és un manifest viu d'un Art en la Diversitat. Expressió artística que té el seu origen en una mescla de la cultura àrab, jueva i gitana, sorgeix i beu d'aqueixa mescla cultural i de la convivència durant segles.

Un exemple d'artista que trenca amb els estereotips prefixats és Yinka Esi Graves, una balladora de flamenc negra i que demostra que aquest art no entén de colors. Altre exemple de la riquesa que aporta la diversitat en un art tan associat a la cultura i tradició espanyola és Yoko Komatsubara, pionera a l'hora d'introduir el flamenc al Japó.