Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Socials Logo del portal

THE ART OF RESISTANCE #UKRAINE | ART ALS CAMPUS -3ª EDICIÓ

  • 16 de maig de 2023
Image de la noticia

Exposició del 18 de maig fins al 16 de juny 2023

Sala Manuela Ballester- Facultat Ciències Socials

Organitza: Vicerectorat de Cultura i Societat. Universitat de València

Comissariat:

Svitlana Davydenko, Museo Nacional Art Gallery de Kiev

Aneta Vasileva

Alejandro Villar, Universitat de València

+ Conferencia el 19 de maig - 11:30 h. Sala d'actes Facultat

INAUGURACIÓ 18 DE MAIG A LES 12 H.

 “L'Art de Resistència” és una exposició dels artistes ucraïnesos sobre les reaccions enfront de la guerra. Mostra obres que fixen unes experiències difícils fins a l'inenarrable, però també incalculables. El seu valor va més enllà del poder terapèutic de l'art que ajuda a travessar el trauma, a viure amb el dolor i, malgrat tot, a avançar.

 Quan va començar la guerra, la comunitat artística, com moltes altres, es va sentir perduda i feble contra l'agressió russa i la violència inhumana. A vegades fins i tot semblava que l'art ja no era necessari, que havia perdut el seu poder, i en aqueix moment només importava la força de les armes. Però, quan vam tornar a les nostres tasques habituals, ens vam adonar que aquesta intensa lluita aquesta tenint lloc en el territori de la cultura, perquè l'art és també un arma poderosa.

 Amb el nostre treball, la nostra veu i els nostres esforços estem tractant de resistir als invasors i acostar la nostra victòria. L'exèrcit ucraïnés està combatent l'agressió en el front militar. La comunitat artística està resistint la invasió racista en el front cultural. Al mateix temps, el resultat d'aquesta guerra és l'acostament de Ucraïna a Europa, i viceversa.

La present exposició “L'Art de Resistència“a la Universitat de València dona testimoniatge d'aquesta nova proximitat i solidaritat. Els seus participants són artistes que treballen en diferents mitjans i provenen de diferents ciutats d'Ucraïna. No obstant això, estan units per un desig comú de victòria i per la fe en ella.

El divendres 19 de maig a les 11:30 a la Sala d'actes hi haurà una conferència a càrrec de la Dra. ANETA VASILEVA

LA CULTURA UCRANIANA EN GUERRA. SECUESTRO, RESISTENCIA Y ESPERANZA