Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

El documental "Ritmos de la Coma", guardonat amb el primer premi al festival FICNOVA

  • 4 d’octubre de 2018

El curtmetratge documental "Ritmos de la Coma", va ser guardonat la nit del passat 2 d'octubre de 2018 (Dia mundial contra la No Violència), amb el primer premi del IV Festival FICNOVA (Festival Internacional de Cine de las No Violencias Activas). Es tracta d'un film fruit d'un projecte d'innovació educativa del Servei de Formació Permanent i Innovació educativa, amb participació de l'estudiantat del Grau de Treball Social, sota la direcció del profesor del Departament de Treball Social, José Javier Navarro Pérez en col·laboració amb Pablo Vila (Viladetoro producciones). El projecte tenia com a finalitat realitzar un diagnòstic de necessitats per a intervenir-hi preventivament.

El documental presenta ferramentes socioeducatives en territoris amb especial vulnerabilitat, amb atenció especial a la falla de les polítiques públiques a l'hora de reduir-hi l'exclusió. El discurs se centra en l'escola primària (CAES La Coma) com a eix per a construir un ciutadania activa, en la desidia institucional, les xarxes informals com a mecanisme d'autoajuda, en les dinàmiques col·laboratives per a l'aprenentatge significatiu i en el curriculum no formal com a instrument per a afavorir la resiliència dels infants.

Amb seu central a Madrid i subseus amb redifusió simultània a Tandil (Argentina), Kichener (Canadá), México DF (México), Tarija (Bolivia), Puyo (Ecuador), Huancayo (Perú), Ciudad de Guatemala (Guatemala) y Nouackchot (Mauritania), aquesta edició del festival ha comptat amb 950 propostes en concurs procedents de 69 països.

El documental pot visualitzar-se en:

https://www.uv.es/uvweb/universidad/es/videos/listado-de-videos/ritmos-de-la-coma-1285868042985/Recurs.html?id=1286023359622