Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Premsa

Converses a l’Espai Ciència   Investigació científica per millorar la nostra vida 

"La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio, amb el suport tècnic de Pepe Moreno." 

 

Converses amb:

Anna Lluch       Departament de Medicina (Universitat de València) i Hospital Clínic Universitari, València

Avelino Corma    Institut de Tecnologia Química (CSIC-UPV), València

María José Sanz    Centre Basc per al Canvi Climàtic (BC3), Bilbao

Dolors Corella      Investigadora en nutrigenètica, especialista en dieta mediterrània, i cap del Grup de Recerca del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició coordinadora del programa Universitat Saludable de la Universitat de València,

Pedro Gómez-Romero  Professor i divulgador científic del CSIC a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, ICN2, on dirigeix el grup NEO-Energy. Guanyador Premi Divulgació Científica 2015

Andreu Escrivà     Ambientòleg, doctor en Biodiversitat i divulgador ambiental. Guanyador Premi de Divulgació Científica 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Investigació científica per millorar la nostra vida

La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio

amb el suport tècnic de Pepe Moreno

Hora: 19.00

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània

Dimarts 1 de març

Anna Lluch       Departament de Medicina (Universitat de València) i Hospital Clínic Universitari, València

Anna Lluch es va graduar en Medicina per la Universitat de València i s’especialitzà en Hematologia i Oncologia Mèdica a l'Hospital Clínic Universitari de València. L’any 1985 es doctorà per la Universitat de València. Ha treballat com a investigadora invitada en l'Istituto Nazionale dei Tumori de Milà, el Laboratori de Biologia Experimental i l'Hospital MD Anderson Cancer Center de Houston. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d’Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic Universitari de València. Membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, de l'European Society for Medical Oncology, de l'American Society of Clinical Oncology, de la Societat Espanyola de Senologia i de la Fundació d'Estudis Mastològics. Ha exercit com a assessora del Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama, membre del Comité Assessor del Pla del Càncer i del Comité Assessor del Programa de Càncer Hereditari al País Valencià. També és investigadora de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic i de la Unitat d'Investigació Clínica de Càncer de Mama del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques. L’any 2010 rebé l’Alta Distinció de la Generalitat al mèrit científic i el 2014 fou distingida amb la Medalla de la Universitat de València.

Dimecres 13 d’abril

Avelino Corma    Institut de Tecnologia Química (CSIC-UPV), València

Avelino Corma va estudiar Química a la Universitat de València i es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid l'any 1976. Després s’incorporà al Departament d'enginyeria química de la Queen's Univesity a Canadà, i el 1979 va entrar a formar part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), esdevenint professor d’investigació del CSIC l'any 1987. El 1990 va fundar l'Institut de Tecnologia Química, centre d'investigació mixt entre el CSIC i la Universitat Politècnica de València, sent-ne el seu director fins al 2010. Des de 2012 és membre de la Royal Society i, entre altres distincions, el 2011 rebé la Grande Medaille de l’Académie des sciences de França i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al mèrit científic, i el 2014 el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica. La seua investigació s’ha centrat en la creació de materials amb noves aplicacions industrials, com ara catalitzadors i processos catalítics sostenibles en el camp del refinament d'hidrocarburs i dels derivats de la biomassa.


Dimecres 11 de maig   anul·lada

Converses a l’Espai Ciència

La conversa amb la investigadora Pura Muñoz, prevista per al pròxim  l’11 de maig, no es podrà realitzar i per tant queda anul·lada.

 

Dimecres 8 de juny

María José Sanz    Centre Basc per al Canvi Climàtic (BC3), Bilbao

María José Sanz va estudiar Biologia en la Universitat de València. Es va doctorar en el Departament de Botànica de la mateixa Universitat en 1985, on fou professora fins 1996. Va realitzar estades d’investigació a l’Arizona State University i al Servei Forestal en Riverside (EEUU). Des de 1992 ocupà diversos llocs d’investigació en la Fundació CEAM (València) i des de 2007 a 2011 treballà al UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) en Bonn. Entre 2012 i 2015 ha estat coordinadora del programa UNREDD (United Nations collaborative initiative on Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation), al Departament Forestal de la FAO (Ginebra).. DE 2000 a 2007 fou membre d ela delegació espanyola per a la UNFCCC i en 2007,. membre de la Junta Executiva del Mecanisme per al Desenvolupament Net (MDL) de la UNFCCC per Europa. Entre 2001 i 2006 fou membre de la delegació espanyola en el Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic (IPCC). Com a membre de l’IPCC, va rebre el premi Nobel de la pau en 2007. Entre 2011 i 2012 assumí la direcció científica del l’Institut d’Investigació sobre Canvi Climàtic de Saragossa. És especialista en els efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la vegetació, així com en les bases científiques i les polítiques i mesures associades amb el canvi climàtic i des de 2016 és Directora Científica del Centre Basc per al Canvi Climàtic (BC3), Bilbao.

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del CSIC.

 Converses a l’Espai Ciència 2017

Dijous 2 de Març

Converses a l’Espai Ciència 2017

Investigació científica per millorar la nostra vida   "La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio, amb el suport tècnic de Pepe Moreno."

Dolors Corella és coordinadora del programa Universitat Saludable de la Universitat de València, investigadora en nutrigenètica, especialista en dieta mediterrània, i cap del Grup de Recerca del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició. Per la seua banda, Andreu Escrivà és doctor en Biodiversitat i divulgador ambiental, i autor del llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera/PUV, 2017), guardonat amb el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica ‘Estudi General’. 

Les Converses a l’Espai Ciència són un espai conduït per la periodista Reis Juan, i que compta amb el suport tècnic de Pepe Moreno. 

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

Dijous 6 d' Abril

Converses a l’Espai Ciència 2017

Investigació científica per millorar la nostra vida   "La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio, amb el suport tècnic de Pepe Moreno."

Andreu Escrivà   Ambientòleg, doctor en Biodiversitat i divulgador ambiental. Autor del llibre Encara no és tard: claus per a entendre i aturar el canvi climàtic (Bromera/PUV, 2017)
.    
Andreu Escrivà Garcia és llicenciat en Ciències Ambientals, Màster en Biodiversitat i Conservació d’Ecosistemes, i Doctor en Biodiversitat per la Universitat de València. Actualment forma part del Comitè d’Experts en Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana. A més de les obligacions professionals, exerceix de divulgador ambiental i científic, sempre amb el propòsit de sensibilitzar sobre la problemàtica del canvi climàtic. És autor dels blogs Ciència i Política, dedicat a l’actualitat ambiental valenciana, i No es tarde, entorn al canvi climàtic. Ha publicat articles en mitjans com Saó, Mètode o Levante-EMV, i col•labora de forma ocasional en programes de ràdio i TV. Fou el guanyador del XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb Encara no és tard: claus per entendre i aturar el canvi climàtic(Bromera/PUV, 2017).

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies