Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Girls4STEM dedica la primera xarrada professional de l’any a l’experta en comunicació digital Nuria Lloret

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 de gener de 2023
Nuria Lloret

El projecte Girls4STEM de la Universitat de València (UV) ha organitzat el divendres 10 de febrer a les 10 hores en línia la primera xarrada professional de l’any, dedicada a Nuria Lloret, catedràtica de la Universitat Politècnica de València (UPV) a Administració Electrònica i investigadora en l’Institut de Disseny i Fabricació (IDF) el grup de Tecnologies de la Informació (CALSI). L’acte es produeix amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra cada 11 de febrer.

Per accedir a la xarrada és necessària la inscripció prèvia en la web de registre ací. Aquestes xarrades tenen com a finalitat visibilitzar dones professionals de les branques STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, per les seues sigles en anglès), així com proposar exemples d’èxit que inspiren les més joves a l’hora de triar els estudis, amb especial atenció en les xiques. Per això, Nuria Lloret, també especialista en comunicació digital, col·laboració en línia, mixed reality i metavers, contarà la seua experiència després d’haver dirigit més de cinc projectes d’investigació a nivell nacional i de la Unió Europea, com a experta, avaluadora i docent amb línies de recerca centrada en plataformes tecnològiques col·laboratives, analítica de dades, administració i realitat mixta.
La sessió durarà 2 hores i en ella, a més de Núria Lloret, quatre expertes contaran de manera amena el treball que duen a terme en el seu dia a dia, cadascuna en 20 minuts, en un llenguatge adequat per a tots els nivells educatius a partir de primària. Seran Oriana Circelli, enginyera civil i cofundadora i CEO de Wowplay, que pretén apoderar les properes generacions a través de l’aprenentatge STEM; María Pilar Guerola, enginyera química amb gran experiència en sistemes de gestió de qualitat, medi ambient i seguretat i salut; Lourdes González, especialitzada en tecnologies accessibles, educació i comunicació inclusiva, i responsable del Departament Tecnologies Accessibles de la Fundació ONCE; i Beatriz Lara, periodista de dades, responsable de comunitat en Maldita.es i de la iniciativa Superpoderosas.
El projecte Girls4STEM té com a objectiu principal el foment de les vocacions en les àrees STEM entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques. S’emmarca en les activitats organitzades per Girls4STEM des de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, el Vicerectorat d’Igualtat Diversitat i Polítiques Inclusives, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d’Innovació i Transferència de la UV. A més, compta amb el suport i finançament del Servei Valencià d’Ocupació (LABORA) de la Generalitat Valenciana.

 

Més informació en la web de Girls4STEM ací.

Imatges: