Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

L’Octubre presenta dimecres un llibre del professor Josep Bernabeu que analitza la història de les malalties infeccioses

  • 3 d’octubre de 2022
Image de la noticia

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània acull aquest dimecres 5 d’octubre a les 19 hores la presentació del llibre Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur (Edicions del Bullent), del qual és autor Josep Bernabeu Mestre, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant. L’acte, que organitza la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, consistirà en una conversa moderada per la periodista Reis Juan.

Pot un virus explicar una pandèmia? El llibre se centra a explicar si un virus pot explicar una pandèmia i els factors que promouen el comportament epidèmic de les malalties infeccioses. Des d’una mirada al passat, Bernabeu intenta donar-ne algunes claus.

A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d’adaptació que comporten, s’explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat l’espècie humana, amb una atenció particular als factors que n’expliquen la difusió i el comportament epidèmic. Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, el llibre Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur.

Aquesta activitat està organitzada per l’Espai Ciència de l’Octubre de Cultura Contemporània i la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València. Col·laboren la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), o l’Institut d’Estudis Catalans, entre d’altres entitats.

Imatges: