Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Les spin-off OpticalSens, MicroLabBiotech, Matteco i Evolving Therapeutics presenten els seus projectes a Transfiere

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 22 de març de 2024
Image de la noticia

Les spin-off vinculades a la Universitat de València OPTICALSENS, MicroLabBiotech, MATTECO TEAM i EVOLVING THERAPEUTICS han presentat els seus projectes de recerca al fòrum Transfiere, una trobada celebrada a Màlaga del 20 al 22 de març, el fòrum anual espanyol més gran de ciència, tecnologia i innovació, i que ha connectat tot el sistema espanyol d’innovació per impulsar la seua projecció internacional. La institució acadèmica va estar present a l’estand CV+i Comunitat Valenciana i també al de CRUE-RedOTRI.

Es tracta d’una trobada en què anualment participen més de 500 empreses i administracions públiques, i 50 entitats acadèmiques, i que constitueix un dels esdeveniments europeus més importants sobre R+D+i i transferència de coneixement.

Evolving Therapeutics, spin-off de la Universitat de València (UV), ha participat en la taula rodona de casos d’èxit RedOTRI-CRUE a Transfiere 2024. La investigadora Ramon i Cajal de la UV i cofundadora de l’empresa, Pilar Domingo-Calap, va ressaltar la importància de la transferència i, si cal, del desenvolupament de noves solucions biotecnològiques per combatre bacteris resistents, molts d’ells a múltiples antibiòtics i sense tractaments disponibles fins ara.

La submissió química suposa un problema de seguretat ciutadana, especialment per a les dones. Des del Fòrum Transfiere, Tania Mariel Godoy Reyes va explicar la solució que han desenvolupat des de la spin-off Celentis (OpticalSens), per a aquest problema. OpticalSens és una empresa reconeguda i participada per la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) que comercialitza sensors de detecció de drogues de submissió química i sensors de senescència, tot i que treballa en el desenvolupament de sensors químics i biomarcadors d’alt valor científic i industrial.

Manuel Quesada Vilar va presentar Matteco, una spin-off de la Universitat de València, pionera en el desenvolupament de nous catalitzadors i elèctrodes per a la producció d’hidrogen verd com a pas per accelerar la descarbonització de l’economia global.

MicroLab Biotech SL, una altra spin-off de la Universitat de València, va ser presentada per Giuseppe Meca de Caro. L’empresa desenvolupa matèries actives d’origen natural basades en extractes botànics i productes fermentats per microorganismes, que serveixen de substrat per a la formulació de productes bioestimulants/biocontrol i per al desenvolupament de bioconservants per a aliments i que allarguen la vida útil.

El Research Centre ha actuat com a espai on es donen a conèixer prototips capdavanters procedents de grups de recerca i spin-offs universitàries, centres tecnològics, entitats privades i startups. Durant els tres dies del Fòrum Transfiere en el marc de l’Elevator Pitch s’han presentat amb breus discursos prototips i projectes de recerca internacionals als àmbits de Salut, Sostenibilitat, Construcció Sostenible, Fabricació Avançada, Universitats Internacionals i Tecnologies Disruptives.

Web del fòrum Transfiere amb el calendari d’actes, fent clic ací.

Imatges: