Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat de València acosta la Prehistòria i l’Arqueologia a estudiantat de Primària

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 25 de març de 2024
arqueologia

El Departament de Prehistòria, Arqueologia i HistòriaAntiga de la Universitat de València (UV) ha organitzat, en col·laboracióamb el Departament d’Espanyol del British College La Cañada (BCLC), una jornada de tallers interactius de Prehistòria i Arqueologia per a acostar de primera mà a estudiantat de primària els secrets de les ciències arqueològiques i el mode de vida dels ancestres humans.

L’esdeveniment ha tingut lloc divendres 22 de març en les instal·lacions del BCLC. Els estudiants han pogut elaborar les seues pròpies ceràmiques cardials, submergir-se en tancs d’aigua a la recerca de restes arqueològiques, muntar esquelets humans i aprendre sobre el passat prehistòric jugant en els tallers d’arqueobotànica, arqueofauna, indústria i art rupestre.

La directora Rosario Palau (BCLC), la cap de Primària Sarah Nowell (BCLC) i el coordinador de la jornada, Domingo C. Salazar (UV), han descrit la jornadacom un èxiti aposten per continuar col·laborant de nou entre els dos centres en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments educatius i divulgatius en un futur pròxim. Per part de la UV han participat en els tallers també Vanessa Albelda, Carmen Chulvi, Manuela de la Cruz, Vanessa Extrem, Manel Górriz, Damián Guillem i Lorena López.