Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Conversa entre Xavier Duran i Reis Juan: «Què saben de tu les xarxes socials? Com protegir la nostra privacitat en un món hiperconnectat»

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 5 de novembre de 2018
Image de la noticia

6 de novembre de 2018, a les 19.00 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira

Vivim en un món de dades –n’hi ha bilions– que, moltes vegades, generem sense ser-ne conscients. Que es generen tantes dades pot ser útil, però també pot ser molt perillós: les dades poden servir per a tindre un perfil molt complet de nosaltres, que pot comportar conseqüències molt greus. Xavier Duran ens exposa els riscos d’aquesta societat hiperconnectada i també ens ensenya a protegir la nostra privacitat i a defensar els nostres drets com a usuaris de les xarxes socials.

Xavier Duran (Barcelona, 1959) és llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB. Actualment, presideix la Junta Tècnica del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Ha publicat més d’una trentena de llibres de narrativa, d’assaig i de di¬vulgació científica, reconeguts amb diversos guardons com el Premi Josep Vallverdú o el Premi de la Crítica Serra d’Or. El 1995 va guanyar la primera edició del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb El cervell polièdric. Idees, sentiments i neurones. En 2017 va tornar a guanyar-lo amb L’imperi de les dades. El ‘big data’: oportunitats i amenaces.


Prèviament, Juli Peretó –investigador i professor de la UV, així com primer director de la col·lecció «Sense Fronteres»– dedicarà unes paraules a la memòria de Fernando Sapiña, director de «Sense Fronteres» des de 2005 fins a 2018.
 

Imatges: