Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Unes jornades analitzen l’ensenyament, la investigació i la difusió de la ciència amb perspectiva de gènere

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 1 de març de 2019
Image de la noticia

“Jornadas de Ciencia y Género” estan organitzades per la Sociedad Española de Astronomia (SEA) i en elles col·laboren la Generalitat Valenciana i la Universitat de València, entre d’altres. Els actes començaran la vesprada de dilluns 4 en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i continuaran dimarts en La Nau i al Museu de les Ciències Príncep Felip amb conferències i taules redones.

En aquestes jornades es posarà en valor el treball de moltes dones en ciència i tecnologia al llarg de la història i s’aportarà informació i referents femenins d’èxit. També és objectiu de les jornades analitzar estereotips i creences arrelades sobre homes i dones en l’àmbit científic i presentar noves investigacions sobre aquest tema. Igualment, es tractarà el problema de la violència de gènere en les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) com un aspecte rellevant en l’entorn educatiu i es presentaran estratègies per a despertar vocacions científiques en xiquetes i joves.

En les jornades, organitzades per la Comisión Mujer y Astronomía de la SEA col·labora la Universitat de València a través de la Unitat d’Igualtat, l’Observatori Astronòmica i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. També participen la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Real Sociedad Española de Física, la Unió Astronòmica Internacional, Mujeres en Física i la Fundació Cañada Blanch.

 

Pots consultar el programa complet d’actes i tota la informació al voltant de les jornades en http://cienciaygenero.uv.es/

Imatges: