Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Una jornada per a professorat de secundària explica com mirar València amb ulls matemàtics

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 11 de març de 2019
Cartell matinal rutes matemàtiques

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València ha organitzat, el pròxim dissabte 30 de març al Jardí Botànic, la primera Matinal de Rutes Matemàtiques, una activitat de divulgació per a explicar el funcionament d’aquests itineraris que la institució acadèmica organitza a València des de l’any 2003. La matinal es dirigeix a professorat de secundària i la inscripció és gratuïta fins completar aforament en aquest enllaç.

Com apreciar la bellesa d’estructures geomètriques en les obres arquitectòniques? Per què una localitat està orientada d’una manera o d’una altra? L’entorn d’una ciutat, amb les seues places i carrers, pot convertir-se en font d’activitats per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques, i el coneixement d’aquesta disciplina ajuda a interpretar la realitat. Aquest és l’objectiu de les Rutes Matemàtiques per la ciutat de València, una activitat organitzada per la Universitat en col·laboració amb la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwârizmî, dirigida, principalment, a estudiantat de secundària i de batxillerat. Al llarg dels anys que les rutes s’han dut a terme, hi han participat més de 30.000 persones.

Les rutes matemàtiques com a activitat varen obtindre el reconeixement com a projecte innovador de divulgació científica en COMCIRED, un fòrum de debat i formació amb especialistes de la comunicació i la divulgació científica de les Unitats de Cultura Científica i de la Innovació de la xarxa creada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

El programa d’actes comença a les 10 hores amb la intervenció “Ver Valencia y el mundo con ojos matemáticos”, de Luis Puig, professor  emèrit de la Universitat de València. A les 11, Onofre Monzó, president de la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, pronunciarà la conferència “Rutes matemàtiques a València. Les matemàtiques que ens permeten veure i entendre el món”. Entre les 12.30 i les 13.30 hores, María García Monera, del Complex Educatiu de Xest i professora associada del Departament de Didàctica de les Matemàtiques de la Universitat de València, intervindrà amb la ponència “Ruta [Ma]temática. Turismo urbano”.

 

Més informació i inscripció a la matinal en: http://esdeveniments.uv.es/32292/detail/i-matinal-rutes-matematiques.html

Imatges: