Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Unitat de Cultura Científica de la Universitat només participarà en activitats en què es garantisca la paritat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 26 de desembre de 2019
Logo UCC+i Universitat de València.
Logo UCC+i Universitat de València.

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat de València, a partir de l’1 de gener de 2020, només organitzarà, promourà i col·laborarà en activitats en les quals estiga garantida la paritat.

La UCC+i UV, amb el suport dels vicerectorats d’Innovació i Transferència, i el d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, s’ha sumat a l’acord de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica sobre paritat, destinat a reforçar la igualtat de gènere en l’àmbit de la comunicació científica, i segons el qual l’entitat només participarà en activitats on almenys hi haja un 40% de dones.

Un dels objectius de la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, és precisament promoure la inclusió de la perspectiva de gènere com a categoria transversal en la ciència, la tecnologia i la innovació. També, aconseguir una presència equilibrada de dones i homes en tots els àmbits del sistema espanyol de ciència, tecnologia i innovació.

Amb aquest acord, i en compliment del que disposen els articles 38, 43 i 61 del III Pla d’Igualtat de la Universitat de València, es pretén garantir la visibilitat de les dones en general i, en especial, les dedicades a la investigació en totes aquelles accions que organitza, o en les quals col·labora la UCC+i de la Universitat de València. En el cas d’activitats on participen 3 o 4 persones, l’exigència mínima serà la de garantir la presència d’una dona, i a partir d’aquesta quantitat la composició haurà de ser paritària.

 

Més informació: Instrucció de la Subsecretaría de Ciència, Innovació i Universitats,

Més informació:  Asociación Española de Comunicación Científica