Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat de València selecciona i premia l’estudiantat de secundària que participa en l’Olimpíada de Física

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 de març de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València han seleccionat, i ahir dijous van premiar Fèlix Moreno, Javier Alegre, Marc Benito, Ahmed Saleh, Vicent Pons i Paula Pérez, alumnes de secundària que participaran en la fase nacional de la XXIX edició de l’Olimpíada de Física. L’estudiantat escollit concorrerà en la fase estatal del concurs el pròxim mes d’abril a Valladolid. Aquest alumnat tindrà una bonificació de 1.000 euros en la matrícula del primer curs de grau en qualsevol titulació de la Universitat de València.

La vint-i-novena edició, organitzada per la Real Sociedad Española de Física (RSEF), va arrancar el passat mes d’octubre i hi van participar més de 70 alumnes, dels quals es va seleccionar un grup de 23. Aquests han gaudit d’un curs preparatori de 72 hores del qual ha eixit l’estudiantat premiat ahir. Aquest curs ha sigut impartit per professorat de la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV).

El lliurament de premis va comptar amb la participació de la delegada del rector per a la incorporació a la Universitat de València, Maria José Llorente; la degana de la Facultat de Física, Soledad Gandía; la presidenta del grup local de la RSEF, Ana Cros; i la vicerectora de Planificació i Prospectiva de la UPV, María Consuelo Jiménez. També hi van participar els membres del Comité local organitzador, Chantal Ferrer i Fernando Tena per la UV, i Juan Carlos Carrión per la UPV.

Els participants seleccionats van haver de superar una prova escrita que es basava en problemes i exercicis de física. Són Fèlix Moreno Peñarrubia (IES l’Eliana), Javier Alegre Ituarte (Institució Cultural Domus), Marc Benito Marimón (Col·legi Escola Pia), Ahmed Saleh Walie (IES Malilla), Vicent Pons Llopis (Florida Secundària) i Paula Pérez Morgado (IES Malilla).

A més, atenent als resultats de la fase nacional i al finançament del Ministeri d’Educació, l’alumnat podrà participar en la fase iberoamericana (Puerto Rico, octubre de 2018) i a la XLIX edició internacional de l’Olimpíada de Física, la qual es celebrarà a Lisboa del 21 al 29 de juliol d’enguany.