Inaugurada una nova edició d'Estalmat, per a joves talents matemàtics

Participants en l'acte d'inauguració d'Estalmat.

Dissabte passat, 8 d'octubre, es va celebrar en el Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna la inauguració del curs de Estalmat a la Comunitat Valenciana, projecte d'estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes de la comunitat amb especial capacitat per a les matemàtiques i que desenvolupa durant dos anys activitats extracurriculars que es realitzen els dissabtes.

L'acte d'inauguració va ser presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, a qui van acompanyar Rafael Crespo, degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques i coordinador del projecte , Mariola Molina, vicedegana de la Facultat de Ciències de la Universitat’d Alacant, Francisco Botella, director de l'Institut de Física Corpuscular, representant al Consell Superior d'Investigacions Científiques, i Santiago Bru director general de la Fundació Vodafone, entitats ambdues que patrocinen, entre unes altres, el projecte no només a nivell de la Comunitat Valenciana sinó en la resta de l'estat.

En aquesta comunitat són les universitats de València, Alacant i Jaume I de Castelló qui duen avant la tasca juntament amb la societat de professors AL-Kwarizmi. Enguany se celebra la cinquena edició per a la qual es van seleccionar vint-i-cinc xiquets i xiquetes nascuts en 1998 o 1999 que van començar la seua marxa en el projecte amb un Campament celebrat, com ja és tradició, a Requena els dies 1 i 2 d'octubre, patrocinat per l'ajuntament de la localitat i CajaCampo.

A la inauguració van assistir tant els alumnes de primer curs com els de segon curs acompanyats dels seus familiars i representants de les institucions col•laboradores i professors. Enguany està previst continuar el programa “de veterans” per a alumnes ja titulats. En els parlaments els intervinents van animar els xics i xiques seleccionats perquè aprofitaren amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d'un projecte que patrocina la Real Acadèmia de Ciències i que està present en nou seus repartides en tot l'estat espanyol i en les quals participen tant professors d'universitat com de secundària.

L'acte va concloure amb la conferència del professor Antonio Ledesma, de l'IES nº 1 de Requena amb el títol “Poesia visual i Matemàtiques” i amb un aperitiu-menjar de fraternitat.

Més informació en: http://estalmatcv.blogs.uv.es/
i en http://estalmat.org/

 

 

Data d'actualització: 10 de d’octubre de 2011 08:21.

Llista de notícies