Inaugurat el curs 2013-14 del projecte d'estímul del talent matemàtic Estalmat

Imatge dels participants.

La sala Charles Darwin de l'Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna ha acollit la inauguració del curs d'Estalmat a la Comunitat Valenciana, projecte d'estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes amb especial capacitat per a les matemàtiques. La iniciativa desenvolupa durant dos anys activitats extracurriculars que es realitzen els dissabtes.

Enguany se celebra la setena edició per a la qual s'han seleccionat vint-i-cinc xiquets i xiquetes valencians nascuts en 2000 o 2001. Com és tradicional, el curs ja havia començat amb un campament celebrat en la ciutat de Requena els dies 28 i 29 de setembre, patrocinat per l'Ajuntament de la localitat i CajaMar.

L'acte d'inauguració va ser presidit per Olga Gil, vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat de València, a qui acompanyaven Rafael Crespo, degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques i coordinador del projecte a la Comunitat Valenciana; Gaspar Mora, en representació del rector de la Universitat d'Alacant; i Tomás Queralt en representació de la Societat de professors de Matemàtiques Al Khwarizmi.

Hi van assistir tant els alumnes de primer curs com els de segon curs acompanyats dels seus familiars i professors del projecte. Enguany està previst continuar el “programa biennal de veterans” per a alumnes ja titulats.

En els parlaments els intervinents van animar als xics i xiques seleccionats perquè aprofitaren amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d'un projecte que patrocina la Real Acadèmia de Ciències i que està present en deu seus repartides en tot Espanya i en les quals participen tant professors d'universitat com de secundària. El CSIC dóna suport al projecte gestionant una visita anual a algun dels seus centres d'excel•lència en la CV.

La també tradicional conferència va ser a càrrec del professor Rafael Crespo, amb el títol “Les matemàtiques que m'emocionen”.

Més informació en http://estalmatcv.blogs.uv.es/
i en http://estalmat.org/

Data d'actualització: 8 de d’octubre de 2013 10:37.

Llista de notícies