El professor emèrit de la Universitat de València José Adolfo de Azcárraga pren possessió com a nou president de la Reial Societat Espanyola de Física

José Adolfo de Azcárraga.

José Adolfo de Azcárraga, catedràtic de Física Teòrica, membre de l’IFIC, i professor emèrit de la Universitat de València, ha pres possessió com a nou president de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF). Durant la mateixa reunió de la Junta de Govern de la RSEF, el també catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València Miguel Ángel Sanchis ha accedit a una de les vicepresidències.

La Facultat de Física de la Universitat de València es troba entre les 100 millors del món segons l’últim rànquing de Shanghái (l’única espanyola de física en aquesta classificació). 
 
A més de per la seua extensa activitat docent i investigadora a Espanya i en l’estranger, el professor Azcárraga s’ha distingit com a divulgador i conferenciant en defensa de la ciència. També ha participat molt activament en la vida de la Universitat de València. Des de la seua incorporació a la mateixa, ha estat claustral sis vegades, inclòs el període constituent; i va ser el professor més votat de la Facultat de Física en les eleccions a l’actual Claustre. 
 
Azcárraga va formar part de la Comissió d'Experts que va lliurar l’ ‘Informe per a la Reforma i Millora de la Qualitat i Eficiència del Sistema Universitari Español’ al ministre d'Educació el passat 12 de febrer. 
 
José Adolfo de Azcárraga ha escrit llibres i articles de contingut general sobre assumptes científics, universitaris i culturals. Alguns d'ells, incloent unes reflexions sobre l'esmentat ‘Informe de la Comissió d'Experts’, es poden consultar en la seua pàgina web http://www.uv.es/azcarrag
 

Data d'actualització: 16 de de setembre de 2013 09:37.

Llista de notícies