M. Teresa Barber, reelegida degana de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València

M. Teresa Barber.

M. Teresa Barber Sanchis, catedràtica del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha estat reelegida aquest divendres com a degana de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. La Junta de Facultat ha donat suport a la candidatura presentada per Teresa Barber amb 29 vots favorables i 1 en blanc. L'equip deganal estarà integrat per Juan Carlos Moltó, M. Teresa Varea, Teresa M. Garrigues i José M. Centeno.

Teresa Barber va estudiar la llicenciatura en Farmàcia en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València (1975-1980). Es doctora en Farmàcia per la Universitat de València (1984) i especialista en Bioquímica Clínica per el Ministeri d'Educació (1988). Des de 2010 es catedràtica del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, on va ser prèviament becària d'investigació del programa de formació de professorat universitari, professora ajudant i professora titular en 1986. Ha impartit docència en les Facultats de Farmàcia, Medicina i Biologia de la Universitat de València i en la Universitat Politècnica de València, en llicenciatura, grau i postgrau. Recentment ha participat en diversos projectes d'innovació educativa en la Facultat de Farmàcia.

La degana és autora de nombroses publicacions en revistes científiques especialitzades d'impacte internacional i capítols de llibres, a més de comunicacions i ponències en congressos científics nacionals e internacionals. Ha estat vinculada com a investigadora visitant amb la Universita' degli studi di Bologna (Italia). Ha estat investigadora principal en més d’una desena de projectes d'investigació subvencionats per organismes públics en convocatòries competitives relacionats amb la temàtica de les Bases Moleculars de la Nutrició i ha dirigit set tesis doctorals. Ha estat guardonada en tres ocasions amb el Primer Premi Nacional d'Investigació per la Real Acadèmia Nacional de Farmàcia (1984, 1991 i 2004). És membre de diverses societats científiques, pertany al panell d’experts per a l'avaluació de projectes d'investigació (ANEP, AGAE i altres) i forma part del panell d'avaluadors de publicacions científiques d'impacte internacional. La seua especialitat actual s'ha centrat progressivament a l’àrea de la senyalització per retinoides en diverses models experimentals.

Teresa Barber es degana de Facultat de Farmàcia des de març de 2010. Ha estat col·laborant durant més de dotze anys en la gestió acadèmica a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Va ocupar el càrrec de vicedegana d'Estudis de Farmàcia al llarg del període 1999-2010 i, entre altres, també ha sigut presidenta de la Comissió Acadèmica del Títol de Farmàcia durant dotze anys i ha presidit el Comitè d'Avaluació de la Titulació de Llicenciat en Farmàcia (ANECA). En l'acte de presentació, Teresa Barber va assenyalar alguns dels seus objectius, com ara la promoció de la qualitat dels estudis i dels serveis de la Facultat en un entorn marcat pel procés d'adaptació i consolidació a l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Data d'actualització: 23 de de març de 2012 14:07.

Llista de notícies