Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

II Congrés Internacional de Treball Social i XI Congrés de Facultats i Escoles de Treball Social

  • 18 d’abril de 2016
II Congrés Internacional de Treball Social i XI Congrés de Facultats i Escoles de Treball Social

Campus de la Universitat de La Rioja, 20, 21 i 22 d'abril de 2016

El II Congrés Internacional de Treball Social és un espai de trobada i intercanvi sobre les pràctiques, metodologies, coneixements i recerques en Treball social, que des d'una perspectiva d'innovació social siga capaç d'abordar els reptes de la societat donant respostes transdisciplinars als problemes d'una societat global.

L'estructura d'aquest congrés acadèmic planteja diferents desafiaments interns de la universitat espanyola, com la transdisciplinariedad, la qualitat educativa, la transferència de la recerca i la responsabilitat social de l'Educació Superior. El Congrés suposa també la projecció i enfortiment d'aquesta ciència entre els actors implicats: administració, tercer sector, la iniciativa privada i societat en general. I així mateix es configura com un espai per a la internacionalització de les relacions docents, investigadores i professionals del Treball Social.

El programa del Congrés inclou ponències, taules redones, grups de treball i activitats paral·leles d'acció i transformació social, en línia amb els principis de justícia social, drets humans, responsabilitat col·lectiva i respecte a la diversitat assenyalats en la definició de la FITS.

El Congrés va dirigit a la diversitat de perfils relacionats amb el Treball Social: professorat de les diferents àrees de coneixement presents en els estudis de Grau, Master i Doctorat en Treball Social; investigadors, estudiants, professionals, responsables tècnics i polítics de programes i serveis d'intervenció social i altres persones interessades en els temes del mateix.

Sota el lema Respostes Transdisciplinars en una Societat Global, les temàtiques del Congrés giraran sobre el Treball Social com a disciplina científica i la seua relació amb les disciplines presents en el Treball Social; el seu paper i aportació en matèria d'innovació social i l'aplicació dels Drets Humans en els processos d'intervenció en la realitat social.

Se celebrarà els dies 20, 21 i 22 d'Abril de 2016 en el Campus de la Universitat de la Rioja.