La Universitat oferta dues assignatures de Sostenibilitat per a tots els seus estudiants

Logo de Campus Sostenible.

La Universitat de València oferta, per al segon quadrimestre, dues assignatures de sis crèdits sobre ‘Estudis de Sostenibilitat’, accessibles per a tots els estudiants, tant de grau com de llicenciatura, al llarg del seu període de formació en qualsevol curs. ‘Sostenibilitat, ciència i tecnologia’ s’impartirà al Campus de Burjassot-Paterna; mentre que ‘Sostenibilitat, Cultura i Educació’, al de Blasco Ibáñez.

Aquesta proposta docent s’integra en l’estratègia institucional Campus Sostenible –promoguda pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació i aprovada pel Consell de Govern en setembre de 2011– la qual té l’objectiu de fomentar la cultura de la sostenibilitat en tots els àmbits universitaris, és a dir, el formatiu, la investigació, la gestió i les relacions amb la societat.

L'organització i gestió de la docència correspon a l'ERI (Institut Universitari de Recerca Interdisciplinària) de Sostenibilitat. Les classes s'impartiran durant el període de febrer a maig de 2015 i tenen caràcter semipresencial: 14 sessions presencials, activitats docents en línia i utilització de diversos recursos audiovisuals. L’automatrícula es pot realitzar a través del web del Servei d’Extensió Universitària.

La Universitat de València impulsa, un curs acadèmic més, la incorporació de la Sostenibilitat als estudis perquè permet l’oportunitat d’ampliar la formació acadèmica i adquirir competències transversals, complementàries a les que s’inclouen específicament en cada grau i coherents amb el desenvolupament sostenible. Amb la incorporació de criteris de sostenibilitat en la formació acadèmica i professional per al mercat laboral europeu, el currículum també s’acosta a la normativa comunitària de la Comissió Europea i al Pla de Bolonya.

D’altra banda, la vicerectora de Sosteniblitat i Planificació, Clara Martínez, recorda que aquesta proposta docent “implica un pas més en el desenvolupament de l’estratègia Campus Sostenible, amb la qual volem aconseguir que els nostres campus siguen sostenibles i saludables en l’horitzó de 2015, alhora que des d’ells es fomente el compromís, la participació social i les pràctiques alineades amb el comerç just”.

Més informació: www.uv.es/campus-sostenible

Data d'actualització: 3 de de setembre de 2014 07:00.

Llista de notícies