Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Jornada d'Actualitat CEFUV: "Valoració de l'empresa"

  • 16 de novembre de 2018
Image de la noticia

El proper 27 de novembre de 2018 tindrà lloc la jornada d'actualitat sobre la valoració de l'empresa familiar. Durant el dia podrem escoltar les ponències d'alguns experts en el tema com Carlos Ochoa (Broseta), Nasir Alam (Bankia), Manuel García-Portillo (Tecnidex) i Lidón Avinent (Syntech Research Spain).

Per què és necessari saber quant val l'Empresa Familiar?

Al llarg de la vida de les empreses familiars, es donen moltes circumstàncies en què es fa necessari valorar l'empresa. Les empreses poden plantejar operacions corporatives fusions, adquisicions que comporten pagament amb accions, aliances estratègiques amb participacions creuades o minoritàries, o la venda de l'empresa o d'alguna divisió de la mateixa. Així mateix, la valoració és important en els contextos de sortida o separació d'algun dels socis, concentracions o ampliacions de capital amb entrada o eixida de socis, o l'assignació d'accions a empleats o directius com a incentiu o remuneració.

Quan la valoració es fa en el moment en què la necessitat és patent, solen sorgir posicions enfrontades entre accionistes, especialment quan algun d'ells es converteix en potencial comprador i un altre a potencial venedor. La jornada pretén generar reflexió sobre aquests casos, i presentar les característiques bàsiques dels principals mètodes de valoració. Els assistents a la jornada podran conèixer experiències reals, i valorar la conveniència de pensar en criteris de valoració quan encara no hi ha una necessitat patent, anticipant-se als problemes i establint criteris i mecanismes (considerats justos o equilibrats) perquè aquestes operacions no perjudiquen els interessos de l'empresa, ni tampoc els dels diferents membres de la família propietària.

Consulta el programa complet.