Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Visita Algimia de Almonacid amb el projecte "Coneix Matet"

  • 13 d’octubre de 2020
Fotografia de Matet

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians en col·laboració amb el Centro para el Conocimiento del Paisaje a través del projecte "Coneix Matet" proposa el itinerari "Els nostres veïns, de Matet a Algimia" . 
Aquest recorregut tindrà lloc el dissabte 17 d'octubre de 9.00 a 14:00h. El lloc de trobada serà l'ajuntament de Matet, i per a participar només és necessari vestuari còmode i calçat (recomanables botes) adequat per a caminar. 

Aquesta activitat es planteja com un recorregut entre Matet i Algimia de Almonacid. Matet està separat de Algimia per un conjunt de turons i barrancs que sembla allunyar-les més del que en realitat estan. Els dos nuclis de població amb el seu propi caràcter i singularitats arquitectòniques i urbanístiques, comparteixen també un paisatge muntanyenc amb àmplies vistes panoràmiques que ens permeten veure castells i torres defensives en l'horitzó, les hortes tradicionals al voltant dels dos pobles, algun bosc de pins i alzines i, el magnífic paisatge aglutinador dels vessants abancalats amb murs de pedra seca per al cultiu de l'olivera i l'ametler.
Sens dubte, la visita a la veïna Algimia de Almonacid a través d'aquest variat conjunt de paisatges ens acosta a una població que va estar històricament, i continua estant, unida a Matet. Exemple d'això són els paisatges compartits per tots dos municipis.

Aquesta visita compta amb aforament limitat pel que tots aquells interessats a participar en l'activitat hauran de reservar la seua plaça a través del correu electrònic info@cpaisaje.org o, en el telèfon 646414786.