Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

L'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians

L'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians és una de les grans línies de treball impulsades per la Càtedra des del 2016. Aquest projecte naix amb el desig d'investigar la percepció que la ciutadania té dels paisatges que li envolten; i el seu propòsit final és construir amb els valencians i les valencianes una eina per a la comprensió i gestió dels nostres paisatges.

A través d'aquesta cartografia online, desitgem possibilitar la participació del ciutadà perquè compartisca el seu coneixement i ens ajude a entendre quins són els seus paisatges de referència, els seus paisatges viscuts, aquells que considera més emblemàtics, i als quals major valor atribueix. Però també, que ens assenyale els impactes paisatgístics que reconeix i desitjaria eliminar, aquells llocs des d'on hi ha una magnífica visió del paisatge, els elements patrimonials que coneix o considera necessari destacar per la seua importància, bellesa, valor cultural, etc.; i finalment les rutes o itineraris paisatgístics que vol compartir. 

Per a això i en funció de la informació que desitgen aportar a l'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges valencians, la Càtedra els ofereix les següents possibilitats: 

  • Cartografia dels paisatges viscuts i emblemàtics 
  • Cartografia dels impactes paisatgístics 
  • Cartografia dels miradors i punts d'observació 
  • Cartografia de les fites paisatgístiques-patrimonials
  • Cartografia d'itineraris paisatgístics

Aplicació per a cartografiar