Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Sobre la Càtedra

El paisatge és important per al interés general. Constitueix un bé ambiental i cultural que genera benestar, identitat col·lectiva i dinamisme econòmic.

És necessari tindre present al paisatge en els exercicis d'ordenació territorial i planificació urbanística. Plantejar el model territorial que desitgem d'una manera participada i amb criteris paisatgístics ens guia cap a les aspiracions paisatgístiques de la gent i cap a la democratització dels objectius de qualitat paisatgística.

En aquest sentit, la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians naix com una plataforma acadèmica que pretén la reflexió i investigació entorn de temes relacionats amb la concepció i valoració que la població efectua dels paisatges valencians. Però també la divulgació i la transferència del coneixement en matèria de paisatge i participació ciutadana. Tot això en un marc de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Universitat de València per al foment del coneixement i difusió dels paisatges valencians.