Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Seminari Instruments participatius per a la gestió i ús dels recursos paisatgístics als Espais Naturals Protegits

  • 23 de març de 2024
Imatge de l'acte de inauguració del seminari. Apareix el director de la càtedra, del màster del departament de geografia i el director de Medi Natural y Animal de la GVA

Hui volem compartir amb vosaltres part del seminari “Instruments participatius per a la gestió i ús dels recursos paisatgístics en els Espais Naturals Protegits” que celebrarem el passat 22 de març en col·laboració amb el Màster de Tècniques per a la Gestió del Medi Ambient i del Territori del departament de Geografia de la UV. Un fòrum per a l'aprenentatge, el debat i la reflexió, en el qual, més enllà de la revisió sobre l'estat actual dels espais naturals protegits a nivell nacional i de l'anàlisi de les mesures més eficaces per a la seua protecció van destacar dos idees. La primera, la necessitat de fer accessibles estos espais a l'ús i gaudi de la població, compatibilitzant conservació i dinamització socioeconòmica. La segona, lligada a les dificultats i limitacions que es troben els parcs naturals a l'hora de plantejar el seu ús públic. Ací, la falta de coordinació entre administracions, l'escassetat de recursos tant humans com econòmics, i la necessitat que els parcs no sols siguen concebuts per la seua part natural, sinó com un tot, amb la seua cultura, patrimoni… van ser algunes de les reclamacions que major protagonisme van cobrar.
Esperem que tots els assistents gaudiren de la jornada. En els pròxims dies posarem a la vostra disposició la gravació del seminari.