Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València impulsa la formació en valencià per al CGPJ

  • 22 de febrer de 2024
Foto CGPJ

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València ha firmat un conveni amb el Consell General del Poder Judicial per a oferir cursos de valencià en el marc del Servei de Formació Permanent del CGPJ segons l’article 72 del Reglament 2/2011 de la Carrera Judicial, apartats 1 i 4, que descriu i habilita la formació que s’imparteix des del Centre d’Idiomes com a part de la carrera professional (mèrits) del personal del Consell General del Poder Judicial.  Aquests cursos, que es desenvoluparan en modalitat tele-presencial, són una iniciativa pionera a Espanya i tenen l'objectiu de fomentar el coneixement i l'ús del valencià entre els membres de la carrera judicial.

S'oferiran dos tipus de curs de valencià: un de nivell d'iniciació, que constarà de 80 hores de classes síncrones amb professor, a més de 20 hores de treball autònom guiades per un tutor a través de l'Aula Virtual de la Universitat de València. L'altre curs està dirigit a aquelles persones que ja tenen coneixements de valencià, els quals faran un curs d'usuari independent per tal de certificar que tenen el nivell necessari per a dur a terme les competències necessàries per a comunicar-se en valencià relacionat amb el seu àmbit professional.

El contingut del curs estarà enfocat en el desenvolupament progressiu de les competències orals i escrites, amb un èmfasi especial en l'ús pràctic del valencià en l'àmbit laboral. Es seguirà una metodologia d'aprenentatge centrada en l'acció, amb activitats comunicatives que permetran als participants aplicar els coneixements adquirits en situacions reals.

Pel que fa a l'avaluació, aquesta serà contínua i inclourà tasques que posaran a prova les quatre competències bàsiques: comprensió oral i escrita, i expressió oral i escrita. Aquestes tasques finals representaran el 60% de la nota final del curs, mentre que el 40% restant es basarà en el compliment de les tasques assignades i tutoritzades pel professor.

Els alumnes matriculats en aquest curs tindran accés a l'Aula Virtual de la Universitat de València, on podran seguir les sessions de classe en directe. Aquestes sessions, de dues hores de durada, es realitzaran dos dies a la setmana, amb opcions de connexió tant al matí com a la vesprada per adaptar-se a les preferències dels estudiants. En total, es duran a terme 40 sessions de classe, sumant un total de 80 hores de formació.

A més, els participants disposaran d'un tutor personalitzat que els guiarà durant el procés d'aprenentatge i entrenament. A través de tasques de treball autònom a l'Aula Virtual, els estudiants tindran l'oportunitat de revisar continguts gramaticals, ampliar el seu vocabulari i dur a terme pràctiques destinades a simular situacions professionals en les quals hauran de fer ús del valencià.

En finalitzar el curs, els participants rebran un certificat d'aprofitament que acreditarà el nivell assolit en valencià, facilitant així la seua integració i desenvolupament professional en un entorn on el coneixement de la llengua valenciana és cada vegada més valorat i requerit i que ara, podran acreditar aquest coneixement per a obtindre punts.

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València és un referent a nivell estatal amb una àmplia oferta de cursos en línia en valencià, que abasten diferents nivells i estan enfocats en la certificació del nivell C1, necessària per a optar a places de concurs públic. Aquesta nova col·laboració amb el CGPJ amplia encara més l'oferta formativa del centre i consolida el seu compromís amb la promoció i difusió del valencià.