Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local Logo del portal

Premi de Desenvolupament Local

L'IIDL convoca anualment des de 2019 el Premi de Desenvolupament Local (1a edició) amb diverses modalitats. La finalitat d'aquest premi és promoure la consciència de la societat sobre la importància de l'entorn local per aconseguir un desenvolupament sostenible, integrador i equitatiu, per tal de millorar les condicions de vida dels ciutadans, la seva capacitat de participació en la vida pública i els valors associats al concepte de desenvolupament definits en la Carta d'Aalborg (1994) i l'Agenda 2030 (ONU, 2015).
Per a això, l'IIDL vol destacar amb aquest guardó les iniciatives la rellevància mereixen ser posada en valor com a model a seguir en el futur per al desenvolupament econòmic, social i mediambiental a nivell local. Els premis es convoquen i lliuren anualment i el Jurat el componen: els membres de la Junta Permanent del Consell Interuniversitari de l'IIDL, representants d'institucions públiques i privades, col·lectius socials i premiats d'anteriors edicions a proposta dels directors de les dues seus (1 màxim de 15 membres).
Els premis es convocaran anualment durant el primer trimestre de l'any.
Els Premis no tenen ànim de lucre i són merament honorífics. El seu pressupost, per a l'organització, promoció i celebració, es cobreix amb l'aportació de diferents entitats col·laboradores.
 Es concedirà una distinció a una o diverses de les següents modalitats:
- Trajectòria docent i investigadora
- Publicació rellevant en temes de desenvolupament local
- Projecte de recerca (finalitzat o en procés de realització)
- Entitat o bona pràctica en desenvolupament local (pública, privada o del tercer sector)
Les candidatures a cada un dels Premis de Desenvolupament Local són presentades per membres de l'IIDL, col·lectius socials i institucions i aquelles personalitats convidades per l'organització, així com els propis membres del Jurat.
L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc durant la celebració de les Jornades de desenvolupament local de la Comunitat Valenciana. Per això, el Jurat es reunirà, com a màxim, una setmana abans de la celebració d'aquestes Jornades.