UVculturaLa Nau GranUniversitat de València Logo del portal

Conferència Áurea Ortiz: La importància de Berlanga en la cultura espanyola

  • 20 d’octubre de 2021
Image de la noticia

El proper dimarts 2 de novembre a les 18:00 hores tindrà lloc la segona de les conferències de La Nau Gran d’aquest curs acadèmic. La conferència es titula ‘La importància de Berlanga en la cultura espanyola’ i l’impartirà Áurea Ortiz Villeta, professora d’història de l’art de la Universitat de València, tècnica en la Filmoteca valenciana i responsable de l’Aula de cinema de la UV. La conferència es realitzarà al Paranimf de la Universitat, ubicat al Centre Cultural La Nau.

A la conferència hi podrà accedir l’alumnat d’Itineraris que s’hi va matricular en ella en el mes de juliol i que haurà d’assistir per tal d’aconseguir els dos crèdits que completaran el seu expedient.

A més, com la situació sanitària ha millorat i s’han eliminat les restriccions d’aforament, també podran accedir aquells estudiants que reserven la seua entrada a través d’aquest enllaç. Places limitades:

https://go.uv.es/SwJ3wzt

La professora Áurea Ortiz ens parlarà sobre el cineasta valencià Luis García Berlanga, un nom fonamental de la cultura espanyola del segle XX. Ens ha deixat obres imprescindibles com Bienvenido Mr. Marshall (1953), Plácido (1961), El verdugo (1964) o La escopeta nacional (1978) i, fins i tot, la seua particular mirada sobre la nostra societat ha donat lloc a un adjectiu: berlanguià/na.

Áurea Ortiz Villeta es professora d'Història de l'Art de la UV i tècnica de la Filmoteca valenciana. Ha publicat llibres i articles sobre diversos aspectes de la història del cinema i, especialment, sobre cinema espanyol. També ha col·laborat amb festivals de cinema com organitzadora o jurat. Escriu de cine i sèries en mitjans com CulturPlaza, Lletraferit, CTXT o Caimán-Cuadernos de cine.