Universitat de ValènciaLa Nau GranUVcultura Logo del portal

Marató de microrelats València +55

  • 28 de març de 2022
Image de la noticia

El proper 30 d’abril, al Centre Cultural La Nau, se celebrarà la I Marató de Microrelats València +55, un dels projectes guanyadors del I Concurs Activa Cultura Nau Gran. Aquesta activitat cultural té com a objectiu fomentar l’escriptura creativa entre les persones majors de 55 anys de la ciutat de València i els seus voltants.

Al llarg de les tres rondes amb les quals compta la marató, les persones participants podran demostrar les seues habilitats narratives en un format molt breu, el microrelat. Hi haurà premis per als cinc guanyadors i sorteig de llibres per a tots els participants.

S’ofereixen 60 places i cal fer una inscripció online prèvia a través del següent enllaç:

INSCRIPCIÓ MARATÓ

 

La inscripció en la marató implica l’acceptació de les seues bases:

 

BASES DE LA I MARATÓ DE MICRORELATS VALÈNCIA +55

OBJECTE

Es convoca la I MARATÓ DE MICRORELATS VALÈNCIA +55 com un concurs d'escriptura presencial. Mitjançant la convocatòria d'aquest concurs de creació literària es pretén fomentar la lectura, l'escriptura creativa, i la difusió del gènere del microrelat en les persones majors de 55 anys.

 

RÈGIM JURÍDIC

La concessió dels premis s'efectuarà en règim de concurrència competitiva i es regirà pel que es preveu en aquesta convocatòria.

 

FINANÇAMENT

La MARATÓ DE MICRORELATS VALÈNCIA +55 és un dels projectes guanyadors del I Concurs Activa Cultura Nau Gran de la Universitat de València i es finança amb l'import del premi.

 

PERSONES PARTICIPANTS

Podran participar totes les persones que tinguen 55 anys o més. Hi ha un límit de 90 places.

 

 INSCRIPCIONS

La inscripció a la marató de microrelats és gratuïta.

Les inscripcions es realitzaran en línia a través del següent enllaç:

https://ir.uv.es/yilJD3Y

Les persones participants hauran d'identificar-se amb el DNI abans d'accedir a la sala on tindrà lloc la marató i obtindran un número d'identificació que garantirà l'anonimat dels microrelats durant tot el concurs.

 

DATA I LLOC DE REALITZACIÓ

Data: 30 d’Abril de 2022

Lloc: Centre Cultural La Nau, Aules  Seminari (3ª planta)

La recepció i identificació de les persones participants es realitzarà entre les 9,00 i les 9,45 hores. El concurs començarà a les 10.00 hores.

 

CONDICIONS DEL CONCURS

El tema dels relats estarà relacionat amb valors universitaris com la igualtat de gènere, la defensa dels Drets Humans o la sostenibilitat. Els relats estaran escrits a mà, en llengua valenciana o castellana i han de tenir l'extensió que s'indique en cada fase del concurs. L'organització proposarà una paraula o frase per a començar i finalitzar el relat.

 

Els criteris d’avaluació del jurat seran:

-La correcció ortogràfica i gramatical del text.

-La creativitat i originalitat del relat.

-Claredat del missatge.

Si la cal·ligrafia del relat és manifestament il·legible, el jurat es reserva el dret a desqualificar-lo.

 

JURAT

Per a la valoració dels relats que passaran de fase i la concessió dels premis dels microrelats, es constituirà un jurat compost per:

 

Presidència: José Sanchis Ciscar

 

Vocals:

Titular: Victoriano Calvo Luna

Titular: M. Luisa Pérez Rodríguez

 

PROCEDIMENT DEL CONCURS

La marató de microrelats consta de tres fases, amb un horari orientatiu que pot modificar-se segons el desenvolupament del certamen. L'organització es reserva el dret de reduir el nombre de fases si així ho aconsella el nombre de persones inscrites. En cada fase es lliuraran dues fulles a les persones participants, una per a esborrany i una altra per a la presentació del relat (plantilla on podran calcular les paraules escrites). Es recomana a les persones participants que vinguen equipades amb un suport rígid tipus carpeta per a poder escriure els microrelats i bolígrafs de recanvi.

 

Primera fase. 10.00 hores

Els participants inscrits disposaran de 30 minuts per a escriure un microrelat i passar-lo a net en la plantilla facilitada per l'organització, amb les indicacions que seran llegides a l'inici de la fase. Els relats tindran un mínim de 50 paraules i un màxim de 100 (sense incloure el títol, que serà obligatori). L'organització avisarà als participants del temps consumit. Cap concursant podrà escriure ni abans de l'inici de la ronda ni després de finalitzada la mateixa en els microrelats presentats. Aquest incompliment implicaria l'expulsió. Una vegada lliurats els microrelats, el jurat els valorarà i triarà al 80% dels participants, que passaran a la següent fase.

 

Segona fase. 11.30 hores

Els participants seleccionats disposaran de 30 minuts per a escriure un altre microrelat amb les indicacions comunicades per l'organització a l'inici de la fase. Els microrelats tindran un mínim de 50 paraules i un màxim de 100 (sense incloure el títol, que serà obligatori). L'organització avisarà als participants del temps consumit. Cap concursant podrà escriure ni abans de l'inici de la ronda ni després de finalitzada la mateixa en els microrelats presentats. Aquest incompliment implicaria l'expulsió. Una vegada lliurats els microrelats, el jurat els valorarà i triarà 10 finalistes, que passaran a la final.

 

Fase final. 13.00 hores

Els participants finalistes disposaran de 30 minuts per a escriure un últim microrelat amb les indicacions comunicades per l'organització a l'inici de la fase. Els microrelats tindran un mínim de 50 paraules i un màxim de 75 (sense incloure el títol, que serà obligatori). L'organització avisarà als participants del temps consumit. Cap concursant podrà escriure ni abans de l'inici de la ronda ni després de finalitzada la mateixa en els microrelats presentats. Aquest incompliment implicaria l'expulsió. Una vegada lliurats els microrelats, el jurat els valorarà i triarà els premiats. L'assignació dels premis serà proposta dels membres del jurat mitjançant un acta.

 

Entrega dels premis. 13.45 hores

El jurat farà pública la resolució de les obres premiades en finalitzar l'última fase de la marató. Per a finalitzar l'acte es realitzarà el lliurament dels premis i la lectura dels microrelats guanyadors i finalistes. La puntualitat de les persones participants és fonamental per a garantir el ritme de la marató. L'organització es reserva el dret a desqualificar a aquells participants que no siguen presents a l'inici de cada fase. Les persones acompanyants dels participants i la ciutadania que vulga presenciar el concurs han de fer-ho en complet silenci i sempre que l'aforament de la sala ho permeti. Durant el desenvolupament del concurs no està permesa la utilització de telèfons mòbils i caldrà complir les mesures vigents de prevenció de la COVID-19.

 

PREMIS

Primer premi: Dotació de 300 €. Diploma.

Segon premi: Dotació de 250 €. Diploma.

Tercer premi: Dotació de 200 €. Diploma.

Quart premi: Dotació de 150 €.  Diploma.

Cinquè premi: Dotació de 100 €.  Diploma.

 

OBSERVACIONS FINALS

La participació en aquest concurs implica el coneixement i l'acceptació de les bases, la interpretació de les quals és responsabilitat de l'organització de la marató. Els microrelats premiats podran ser divulgats per la Universitat de València, a través del seu programa per a persones majors de 55 anys, La Nau Gran, així com per l'organització de la marató, en les seues xarxes socials i pàgines web. Les persones premiades autoritzen la divulgació i comunicació pública dels cinc microrelats premiats de manera il·limitada en el temps cedint aquests drets a La Nau Gran de la Universitat de València i a l'organització de la marató sense cap contraprestació econòmica.

 

................................

Imatges: