UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

El programa Inserta millora l’ocupabilitat de més d’una trentena d’estudiants UV a través de competències clau

  • UV General Foundation
  • November 17th, 2021
Participants en la cloenda d'Inserta 2021.
Participants en la cloenda d'Inserta 2021.

El programa Inserta de millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat UV a través de competències clau ha conclòs la seua segona edició amb la participació de 32 alumnes dels graus en Nutrició Humana i Dietètica, Criminologia, i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública. Posat en marxa per UVocupació, amb el suport del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València i la col·laboració de Santander Universidades, Inserta 2021 tanca amb una valoració satisfactòria del programa per part dels participants, l’accés a pràctiques professionals i diverses insercions laborals.

UVocupació va celebrar el passat 16 de novembre l’acte de cloenda d’Inserta, el qual va comptar amb la presència de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el director d’Institucions territorial València-Múrcia de Banco Santander Universidades, José Miguel Lorente; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla.

A més, hi van intervindre els tres coordinadors dels graus participants: Mónica Fernández, de Nutrició Humana i Dietètica; Òscar Barberà, de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública; i Tàlia González, de Criminologia; una representació del personal docent del programa a càrrec dels professors Pepa Ferrer i Eduardo Megías; tres de les entitats participants en el networking empresarial: Serunion, Policia Local de València-Ajuntament de València i F&G Consultores; així com les estudiantes i els estudiants Jasón Pineda i Albert Esquivà (Ciències Polítiques), Carmen Fontalba i Vicente Martínez (Nutrició), i Paula Pons (Criminologia).

El programa, desenvolupat en el primer semestre de l’any, va incloure dues sessions de coaching individual i quatre cursos de formació de 10 hores cadascú sobre marca personal i cerca d’ocupació en xarxes socials; emprenedoria, creativitat i adaptabilitat al canvi; comunicació efectiva; i competències digitals. En finalitzar l’etapa acadèmica, l’alumnat va participar en unes jornades específiques sobre eixides professionals que es van completar amb un networking empresarial.

En aquest apartat, van ser 9 les entitats participants pertanyents als àmbits juridicoadministratiu, sanitari, de la seguretat i de l’alimentació: Sanus Vitae, Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, F&G Consultores, Serunion, Policia Local de València, Fundació Nexe, Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA), S2 Grupo, i Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Enquesta de valoració
Durant la sessió de cloenda, es van presentar els resultats de l’enquesta de valoració del programa, la qual va ser completada per 31 dels 32 alumnes. La valoració global va ser satisfactòria o molt satisfactòria per més del 90% i prop del 97% va recomanar-lo.

Quant a les pràctiques i insercions, s’han aconseguit una pràctica extracurricular (en Moss Solidaria) i una inserció laboral (tècnic de laboratori en Vaersa) del Grau de Nutrició Humana i Dietètica; una pràctica extracurricular (en GVA) i una inserció (becari a l’Ajuntament de València) del Grau en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública; i una inserció laboral (com a sales assistant) en el Grau de Criminologia.

En aquest sentit, la vicerectora Adela Valero, encarregada d’acomiadar l’acte, va subratllar “l’èxit” del programa Inserta, “malgrat haver tingut l’oportunitat de desenvolupar-lo en dos anys de pandèmia”. “Hem aconseguit un programa a mida, personalitzat i mentoritzat per a satisfer les necessitats formatives de l’estudiantat”, va afegir.

“Des del Vicerectorat d’Ocupació ens hem centrat en el desenvolupament de programes que impulsen l’ocupabilitat de l’estudiantat: programes generals, com els fòrums d’ocupació, i específics com ara Inserta. Són tots ells programes fonamentals perquè creen ponts entre l’acadèmia i les empreses, i Inserta és un programa que incrementa la inserció laboral de nous perfils o de perfils menys coneguts que els tradicionals i alhora serveix per a visibilitzar les titulacions més recents”, va manifestar.

Per la seua banda, José Miguel Lorente, de Santander Universidades, va felicitar a la Universitat de València i l’equip d’UVocupació “pel seu compromís i el seu intens treball en l’activitat de millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat, impulsant la generació d’oportunitats laborals”, i va destacar “el suport de Banco Santander a les empreses, les persones i la societat, a través de les universitats fomentant programes que afavorisquen l’accés a l’educació i la promoció de la innovació, la recerca i l’emprenedoria amb criteris d’inclusió i sostenibilitat”.