UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Federacions, empreses, equips i centres esportius busquen el talent universitari en el Fòrum d’Ocupació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • UV General Foundation
  • January 31st, 2024
 

Prop d’una trentena d’empreses i entitats, entre elles, federacions, equips i centres esportius, s’han donat cita en la cinquena edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria celebrat a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) aquest dimecres, 31 de gener, amb l’objectiu de captar el talent universitari forjat a les aules en cada promoció.

Centenars de persones, entre estudiantat, egressats i egressades, i usuaris/àries del Servei d’Esports, visitaren els estands instal·lats al vestíbul de la Facultat des del migdia, si bé les activitats programades al llarg de tot el matí començaren a primera hora amb la conferència inaugural a càrrec del consultor Juanma Murua que ha abordat els desafiaments que planteja en el camp de l’esport la intel·ligència artificial.

Tot seguit, professionals i tècnics de l’àrea esportiva i de la docència compartien a través d’una taula redona les seues experiències sobre les eixides professionals públiques i privades en l’àmbit de les Ciències de l’Activitat Física, en la qual hi van intervindre Sara Ródenas, professora d'ESO d'Educació Física; Manel Reig, tècnic esportiu del Servei d'Esports UV; Núria Sánchez, readaptadora física del Valencia Club de Fútbol, i Javier Gómez, fundador d'entrenoenelrio.com. L’activitat acadèmica va cloure amb  un taller pràctic sobre el món laboral i oportunitats de treball, amb Samuel López Carril, professor de la Facultat d'Activitats Físiques i Esports de la Universidad de Castilla la Mancha.

Reptes de futur i nova realitat laboral des de la professionalització de l’esport

L’Aula Multiusos de la Facultat ha estat l’escenari de la benvinguda institucional a empreses, organitzacions participants, i molt especialment a l’estudiantat d’FCAFE que, presidit per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va comptar amb les intervencions del director general de l’Esport (GVA), Luis Cervera, el degà de la FCAFE, Ferran Calabuig, i el gerent del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Comunitat Valenciana (COLEFCV), Eduardo Grimal.

Mestre s’ha adreçat l’estudiantat assenyalant els Fòrums d’Ocupació com a una ocasió única d’acostar el talent universitari a les empreses i per recaptar tota la informació necessària per començar a construir el seu futur professional. “Prengueu la millor decisió a partir del que vos motive i il·lusione, principals motors per a l’èxit professional i personal”.

Igualment, la rectora ha recordat la celebració enguany dels 625 anys de la Universitat de València, fundada en 1499 pels jurats de la ciutat de València “pensant que necessitaven millorar la societat a través del saber. Per tant, la nostra missió social com a universitat pública i seu de coneixement la portem des dels nostres orígens fundacionals”.

En aquest sentit, ha recordat el posicionament estratègic de la institució per la seua història, magnitud i situació als rànquings internacionals, “som la primera universitat valenciana, també la primera en recepció d’estudiantat Erasmus i ens trobem entre les sis millors d’Espanya”, ha expressat, valorant igualment de manera molt positiva la posició capdavantera de la Universitat en la participació i resultats en competicions esportives. “A més, en els últims anys hem aconseguit la igualtat en els equips esportius, en una clara mostra de què a més de tenir la igualtat com a valor, també la practiquem”.

El degà Ferran Calabuig, per la seua banda, ha animat l’estudiantat a començar el seu contacte amb el món professional a través de les pràctiques formatives, assenyalant que “som el grau que té major inserció després de cursar-les, amb un 37% d’inserció laboral en la mateixa empresa en què es fan. A més, un 86% dels nostres graduats i graduades tenen feina sis mesos després de l’obtenció de la titulació”. Per últim, Calabuig ha valorat molt positivament el programa Xarxa Esportiva, creat amb els Fons Europeus, que està permetent la contractació de professionals de l’activitat física i l’esport en l'àmbit municipal per a millorar la salut de les persones, especialment de la gent major.

També ha dedicat unes paraules a l’estudiantat el director general d’Esport, recalcant la importància de mantenir la il·lusió, trobar la realització professional i crear una xarxa sòlida de contactes i relacions amb persones, empreses i entitats.

Per la eua part, el gerent del COLEFCV, Eduardo Grimal, ha insistit l’alumnat en la importància de la col·legiació per tal d’exercir l’activitat professional, “molt especialment en el nou context de regulació de la professió amb la llei professional de l’esport autonòmica”, en referència a la Llei d’Ordenació de les professions de l’Esport i l’Activitat Física, “assoliment altament demandat i que posiciona i posa en valor els nostres estudis”, ha afegit.

Hi van assistir a l’acte la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el vicedegà de la Facultat, Josep Crespo; el delegat de la rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret; la directora del Servei d’Esports UV, Ana María Gómez; l’equip deganal de la Facultat; professorat; i un nombrós grup d’estudiantes i estudiants. En finalitzar l’acte inaugural, la rectora Maria Vicenta Mestre va visitar els estands de les empreses, acompanyada per les autoritats i representats acadèmiques i institucionals.

Macrofòrum de Ciències de la Salut, pròxima cita amb l’ocupació

 

Després de tancar l’últim Fòrum del mes de gener, la pròxima cita amb aquestes fires de l’ocupació serà el pròxim 9 de febrer al Campus de Blasco Ibáñez, amb el Fòrum d’Ocupació de l’àrea de Ciències de la Salut.

La trobada reunirà l’estudiantat de 22 titulacions, entre graus i màsters, i més d’una trentena d’organitzacions, entre les quals, hospitals, centres residencials, col·legis oficials, administracions públiques i de l’Estat, càtedres de recerca, fundacions, ONG i d’altres entitats de l’àmbit sanitari.

Enguany tornen a participar les quatre facultats del Campus de Blasco Ibáñez: Medicina i Odontologia, Psicologia i Logopèdia, Infermeria i Podologia, i Fisioteràpia.

A més, la Clínica Odontològica de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València albergarà el seminari adreçat a l’estudiantat d’Òptica i Optometria que enguany es suma novament al Fòrum.

La jornada arrancarà de matí amb la programació acadèmica, organitzada específicament per graus i de manera simultània en diferents espais del Campus. Seguidament, tindrà lloc l’acte central de benvinguda al Fòrum a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia, amb representats i autoritats acadèmiques i institucionals.

Mentre, des de les 10 fins a les 14 hores, la fira d’ocupació obrirà a la mateixa Facultat els estands de les més de 30 empreses i entitats participants. Aquesta fira coincidirà amb la jornada de cloenda de l’XII Congrés d’Investigació Biomèdica a la Facultat de Medicina i Odontologia.