UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Més de 40 entitats busquen professionals en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Farmàcia

  • UV General Foundation
  • November 2nd, 2021
D'esquerra a dreta: Leonor Saiz, la rectora Maria Vicenta Mestre i Hortensia Rico.
D'esquerra a dreta: Leonor Saiz, la rectora Maria Vicenta Mestre i Hortensia Rico.

La Facultat de Farmàcia ha donat, aquest dimarts, 2 de novembre, el tret d’eixida als Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València, amb la participació de 41 estands que han visitat més de 300 persones al llarg de la jornada. Aquest ha estat el primer dels 11 encontres programats per al curs 2021-2022 i s’ha oferit en format virtual. La pròxima cita amb el món laboral serà dijous, 11 de novembre, a la Facultat de Magisteri, en modalitat presencial.

El primer Fòrum d’Ocupació del curs, organitzat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través de la Fundació General UV i UVocupació, en col·laboració amb la Facultat de Farmàcia, ha estat inaugurat per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, a qui han acompanyat en l’acte d’obertura la directora general de Salut Pública i Addiccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la GVA, Ofèlia Gimeno, i la degana de la Facultat de Farmàcia, Hortensia Rico, presentades per la vicerectora Adela Valero.

En la seua intervenció, la rectora de la Universitat de València ha donat l’enhorabona al Vicerectorat, a UVocupació i a la Facultat de Farmàcia per l’organització del Fòrum i ha manifestat el seu desig de què “el proper siga presencial”. Ha qualificat els fòrums com una “excel·lent forma de facilitar el trànsit de la Universitat al món laboral, d’orientar, motivar i generar il·lusió en l’estudiantat en la nova etapa que han de viure”. En aquest sentit, ha assenyalat que les estudiantes i els estudiants “més que treball, deuen trobar el seu lloc en el món i desenvolupar-se de manera plena, objectiu per al qual la Universitat ha de posar tots els seus recursos disponibles”.

Per la seua banda, Ofèlia Gimeno ha presentat la Direcció General que lidera a partir de la definició de “salut pública”: “Un concepte que es tradueix en les nostres principals funcions que són la vigilància de malalties, riscos ambientals i sanitaris, promoció de la salut i prevenció de la malaltia a través de la programació de vacunacions, per exemple”. Ha indicat les possibles eixides professionals per als graus que ofereix la Facultat de Farmàcia i ha recordat que “continuem en pandèmia i, per tant, hem d’insistir des de la Direcció General i des de la Universitat que la vacunació és molt important”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat la degana de la Facultat, Hortensia Rico, en fonamentar la raó per la qual el Fòrum de Farmàcia ha optat per la versió digital. “Quan començàrem a organitzar el Fòrum, la situació sanitària d’aquell moment va fer que apostàrem per un format virtual, la qual cosa, vos ho assegure, no repercutirà en la qualitat i el nivell de la jornada”, ha afirmat. Així mateix, ha subratllat l’oferta d’un “programa variat amb professionals de trajectòria destacada en totes les àrees a través de taules redones per a tractar l’ocupació pública, la innovació i les eixides professionals; en definitiva, una informació de gran valor sobre la demanda actual”. “Si alguna cosa ha posat de manifest aquesta pandèmia és la importància de tots els professionals de l’àmbit de la salut, així que heu d’aprofitar totes les oportunitats que se vos ofereixen en el fòrum”, ha reconegut finalment.

La degana Hortensia Rico ha donat pas, a continuació, a la conferència inaugural baix el títol ‘Coneix KM 0, una empresa innovadora’, que ha anat a càrrec de la directora de Relacions Institucionals, Externes i de Comunicació del grup empresarial MARTÍNEZ, Leonor Saiz.

Sales virtuals, estands i sales de xat
El Fòrum de la Facultat de Farmàcia, que ha estat presentat per la directora d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla, s’ha desenvolupat entre les 10:15 i les 14 hores, i ha inclòs també dues sales virtuals sobre oportunitats laborals en les titulacions de Farmàcia, i Ciències i Tecnologia dels Aliments, amb la participació d’empreses especialitzades i de personal expert. A partir de les 12:30 hores se n’han pogut visitar els 41 estands participants en aquest encontre laboral i interactuar amb les empreses i institucions a través de les sales de xat. A més, durant tota la jornada, UVocupació ha posat a disposició dels usuaris un servei d’orientació professional per a ajudar-los a navegar pel fòrum i resoldre altres dubtes sobre inserció laboral.

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València són un programa d’UVocupació amb més d’una dècada de trajectòria, concebut per a promoure l’ocupabilitat de l’estudiantat universitari i l’ocupació de qualitat, oferint una oportunitat única d’establir contactes amb els responsables de recursos humans de les entitats participants. A més, en els diferents encontres professionals es realitzen xarrades, tallers i taules redones on les empreses donen a conéixer les seues organitzacions i informen dels perfils demandats.

Els pròxims fòrums
Les facultats de Magisteri (Campus dels Tarongers), i de Filosofia i Ciències de l’Educació (Campus de Blasco Ibáñez) acolliran per primera vegada aquest Fòrum. Serà els dies 11 de novembre de 2021 i 9 de març de 2022, respectivament.

D’altra banda, tornaran a celebrar-se fòrums per branques de coneixement com són els de Ciències de la Salut, a la plaça Charles Darwin del Rectorat el dia 3 de març; Ciències, al Campus de Burjassot-Paterna el 7 d’abril; i Enginyeries, a l’ETSE-UV el 28 del mateix mes.

La resta de trobades seran el 31 de gener a la Facultat de Ciències Socials, el 2 de febrer a la Facultat de l’Activitat Física i l’Esport, el 15 febrer a la Facultat de Dret, el 24 de febrer a la Facultat de Geografia i Història, i el 29 de març a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Des d’UVocupació es recomana a les persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses que participaran en cada fòrum, que seleccionen les que són del seu interés i que busquen informació sobre elles. Així mateix, el servei d’ocupació de la UV estarà també present en totes les convocatòries presencials amb un servei d’orientació per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Links: