UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Direcció comercial i medicina de família, les millors opcions professionals segons un informe del SEPE

  • 29 de gener de 2019
Classe de medicina

L'Observatori de les Ocupacions del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat recentment l'Informe de Prospecció i Detecció de Necessitats Formatives en 2018.

En aquest informe es posa de manifest les ocupacions amb millor perspectiva en el mercat de treball, a partir del seu estudi i anàlisi detallada, tant a nivell estatal com per comunitats autònomes i províncies.

Per a què serveix conéixer les necessitats futures del mercat laboral? Doncs, començant per adequar la formació personal a l'hora de triar estudis, fins a fer més competitiu el teixit empresarial.

Pel que respecta a la província de València, el món de l'empresa i la direcció comercial i de venda marca la tendència en ocupació. Li segueix l'exercici de la medicina, amb uns indicadors favorables de cara a professions amb futur; en concret, ocupa el primer lloc la medicina de família, seguida d'altres metges especialistes i d'odontòlegs i estomatòlegs. Si centrem la nostra atenció en les dades a nivell de la Comunitat Valenciana, la perspectiva varia poc. L'exercici de la medicina en general se situa en segona posició, seguit de l'odontologia i estomatologia.

Per a exercir la direcció comercial i de venda a nivell formatiu l'Observatori de les Ocupacions parla de la necessitat de formar-se en recursos humans, màrqueting digital i estratègic, TIC o comerç electrònic. A més, es recomana adquirir coneixements en competències transversals com a maneig d'un nivell avançat d'idiomes (anglés, francés i alemany), coneixements en ofimàtica, financers, així com coneixements normatius i jurídics relatius a recursos humans, riscos laborals o protecció de dades.

A nivell estatal la direcció empresarial continua sent la professió millor situada:

  • Direcció financera
  • Direcció de polítiques i planificació
  • Direcció comercial i de vendes
  • Direcció de producció d'explotacions agropecuàries i forestals
  • Direcció d'empreses de proveïment, transport, distribució i afins

Les tres primeres ocupacions han sigut contractades principalment en el sector del comerç a l'engròs, mentre que la quarta correspon al sector de l'agricultura i l'última al del comerç al detall.

Potser aquest informe servisca per a buidar alguns dubtes entre els més indecisos; per a uns altres, tal vegada, l'estudi siga merament informatiu. En qualsevol cas, sempre és millor triar amb totes les dades sobre la taula.

Consulta l'informe complet del SEPE ací