University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

Diverses actes organitzats per l'Institut Confucio de la Universitat de València acostaran al públic valencià els pròxims dies les tradicions culturals i festes de la cultura xinesa amb motiu del Any Nou Xinés o Festa de la Primavera, que enguany correspon a l'Any del Cavall de fusta.

La celebració mes vistosa és la tradicional cavalcada d'any nou, però també han programat conferències, degustacions culinàries, música i xarrades. Serà el tercer any consecutiu que se celebre la Cavalcada Xinesa a València, en col·laboració amb l'Ajuntament de València. Serà aquest dissabte, 1 de febrer, a partir de les 18:30 hores en el carrer Pelayo, al costat de l'Estació del Nord. Encapçalat pel Drac xinés, la colorista desfilada comptarà amb diversos grups de taiji, wushu, arts marcials, vestits tradicionals, així com el ball del drac i del lleó, entre uns altres.

 

(Cartell III Cavalcada 2014)

 

Calendari d'activitats de l'Any Nou Xinés 2014a València:
  • Dimecres, 29 de gener de 2014, a les 19:00h:  Conferència centrada en la "Evocació de l'Any Nou xinés" en el Museu d'Història de València on es parlaran sobre les activitats que es van a realitzar aquesta setmana i on s'ha creat un espai amb articles i quadres en referència a l'Any Nou xinés.

 

  • Dijous, 30 de gener de 2014, a les 19:00h: Realització de "Jocs tradicionals xinesos: un enfocament didàctic"per Modest Corderi en el Saló de Graus. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, on s'ensenyaran els jocs de la cultura xinesa i les similituds i diferències amb els cocidentales.

("Jocs tradicionals xinesos: un enfocament didàctic"per Modest Corderi)

 

  • Divendres, 31 de gener de 2014, a les 20:30h: "Celebració de l'Any Nou xinés" en el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l'Institut Confucio de la Universitat de València. Un esdeveniment obert a la societat que es convertirà en la Festa de tots els Publicitaris. L'acte, que compta amb la col·laboració especial de l'Institut Confucio, estarà carregat de sorpreses i ambientat en la cultura oriental.

  • Dissabte, 1 de febrer de 2014, a les 18:30h: "III Cavalcada d'Any Nou Xinés de València" organitzada per l'Institut Confucio de la Universitat de València en col·laboració amb l'Ajuntament de València. La realització de la mateixa serà en la Calle Pelayo (Al costat de RENFE) i en ella es podran veure qualsevol tipus d'activitats referents a la cultura xinesa i a l'Any Nou xinés.

 

(Anar a la Galeria d'imatges)

  • Dimarts, 4 de febrer de 2014, a les 19:00h: Presentació del videoclip del grup de rock Local 9 del seu nou tema en xinés i castellà amb José Andrëa, exvocalista de Mägo d'Oz. L'activitat es desenvoluparà en el Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.
  • Dimecres, 5 de febrer de 2014, a les 19:00h: El Corte Inglés de Colón acull "La cerimònia del te" realitzada per l'expert Adan Liu. Col·labora l'Institut Confucio de la Universitat de València.
  • Dijous, 6 de febrer de 2014, a les19:00h: "La Xina d'avui: informació, periodisme i xarxes" per Joan Ramon Armadàs, periodista. L'activitat es desenvoluparà en el Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

 

Video de l'Any Nou Xinés 2014:

(Anar a la Galeria de Videos)