University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

Enguany commemorem l'Any Nou de La Mona de Foc, que correspon amb l'any xinés 4714, mitjançant una sèrie d'activitats durant els dies del 27 de gener al 6 de febrer.

 


(Cartell de la  V Cavalcada)

 

València celebra l'Any Nou Xinés en els carrers de la ciutat amb la V Cavalcada de l'Any Nou xinés i tallers culturals sobre Xina per a acostar aquesta cultura mil·lenària que cada vegada està més integrada en la nostra ciutat.

Els carrers de Pelayo i Convent Jerusalem estan adornades com els típics carrers de Xina durant aquesta celebració amb fanalets rojos i apariats en l'entrada dels comerços, així com els famosos nucs de la sort. El dissabte 6 de febrer a partir de les 12 del migdia i fins a acabar la cavalcada, les associacions xineses de València organitzen una sèrie de tallers sobre la cultura xinesa, com a adorns tradicionals, contacontes, la cultura del té, menjar tradicional i plats típics, llibres i revistes xineses.

 

(Taller cultural: cerimònia del te)

 

Com a colofó a aquesta gran iniciativa tindrà lloc la V Cavalcada de l'Any Nou xinés a les 18:30 en els Carrers Pelayo i Convent Jerusalem, al costat de RENFE, Estació del Nord, organitzada per l'Institut Confucio de la Universitat de València en col·laboració amb l'Ajuntament de València i amb la participació de les associacions xineses de València. 

La cavalcada encapçalada per la dansa del drac i acompanyat per diversos lleons comptarà amb diversos grups de "taiji", "wushu", arts marcials, acròbates, contorsionistes, malabaristes, etc. que ens delectaren amb demostracions espectaculars i amb música tradicional d'Any Nou. 

 

(Veure Galeria d'imatges en la nostra Confucioteca)

 

 

Activitats:

L'Institut Confucio de la Universitat de València ha organitzat a més diferents activitats que inclouen conferències, tallers i exposicions, que pretenen acostar al públic la riquesa d'aquesta cultura mil·lenària: han arrancat el dimarts 2 de febrer amb l'espectacle "Ombres de la Xina" celebrada en la Sala Àmbit Cultural en l'edifici El Corte Inglés de la Calle Colón; el 3 de febrer amb el taller de "Els nusos xinesos de la bona sort".

 

(Cartells de les activitats)

 

Conferències i Exposicions:

Una conferència el 4 de febrer titulada "Tradició i modernitat en la Xina actual" i l'exposició d'il·lustracions "D'interiors i llanternes" pels artistes Susana Palés i Luis Armand. El 5 de febrer la conferencia "Tradicions i celebracions l'any Nou Xinés" mostrarà com se celebra aquesta festivitat a Xina, complementada amb una exposició del dissenyador Assad Kassab, en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

 

(Cartells de les conferències i de l'exposició)