University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

L'Institut Confucio de la Universitat de València organitza per a celebrar l'Any Nou Xinés diferents activitats que inclouen conferències, tallers, cursos i exposicions així com una cavalcada que recorrerà el dissabte els carrers del centre de la ciutat. Aquestes activitats, de la també cridada 'Festa de la primavera', commemoren, el començament de l'any 4173 segons el calendari xinés que s'inicia el 19 de febrer, i correspon amb l'any de la cabra de fusta.

 

(Cartell de la VI Cavalcada)

 

Jornades programades:

Les jornades, que pretenen acostar al públic la riquesa d'aquesta cultura mil·lenària, així com la tradicional cavalcada, arranquen aquest dimarts amb la conferència 'El paper retallat de la felicitat', que impartirà en l'Institut Confuci Adan Liu, artista i professor de l'escola Hua Xia.

(Programació de totes les activitats)


La conferència es complementarà amb un taller de recortable tradicional xinés, considerat un art unit a la dona, ja des de la dinastia Tang on ho utilitzaven com tocat per a decorar el cabell, símbol de bellesa i prosperitat. Avui dia, s'utilitza principalment per a decoració i té un significat especial en els festivals i festivitats xineses.


El divendres 20, en el saló de graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació s'impartirà la conferència 'Xina: Una mirada, dues realitats' i es podrà visitar l'exposició fotoperiodística 'Escenes quotidianes de la Xina d'avui'.
Així mateix es presentarà el projecte ConfucioBolaBellaMátic. BolaBellaMátic, una iniciativa de la revista experimental 'La Més Bella' i fins al 28 de febrer podrà visitar-se l'exposició 'Rostres', de Carlos Sebastiá, en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.


El dissabte 21, per quart any consecutiu, i en col·laboració amb l'Ajuntament de València, està prevista la cavalcada encapçalada pel drac xinés, amb la dansa del drac i del lleó que comptarà amb diversos grups de 'taiji','wushu', arts marcials, acròbates, contorsionistes, malabaristes que exhibiran cèrcols i plats xinesos, el ball del drac i del lleó, entre uns altres. L'acte començarà a les 18:30 en el carrer Pelayo, i acabarà en l'encreuament amb Matemàtic Marzal i Convent Jerusalem.

(Veure imatges de l'Any Nou Xinés 2015 en la Confucioteca)

 

Video de l'Any Nou Xinés 2015:

(Anar a la Galeria de videos)