UVCulturaUV Logo del portal

Responsable de l'aula: Laura Monrós

Des de l’activitat de ‘El Búho’ als anys trenta, el teatre universitari ha gaudit d’una forta presencia a la Universitat de València. Amb noms emblemàtics del panorama teatral como José Sanchis Sinisterra, Antonio Díaz Zamora i tants d’altres, el teatre universitari valencià ha estat al capdavant del teatre universitari espanyol amb muntatges innovadors i formatius.

L’any 1985 comença l’activitat de l’Aula d´Arts Escèniques com es coneix hui. L’any 1998, l’activitat de L’Aula d´Arts Escèniques va rebre el Premi Micalet de la Generalitat Valenciana a la millor contribució no professional, després de diverses nominacions en convocatòries anteriors. Aquest premi fou el reconeixement de la implicació de l’Aula amb unes activitats que des de la Universitat sempre s’han desenvolupat al voltant de la pràctica teatral.

L’Aula d´Arts Escèniques de la UV manté una programació estable de teatre que s’ofereix al llarg del curs acadèmic tant per al públic universitari com per al públic en general. L’exhibició d’espectacles s’ha dut a terme històricament a la Sala Palmireno, i des del curs 2004-2005 va passar a la sala Matilde Salvador, a l’edifici històric de la Universitat. Aquesta activitat no s’entén únicament com una oferta lúdica o d’entreteniment, sinó que té com a objectiu la formació d’un públic de teatre amb criteri, des d’un espai universitari per a la llibertat creativa i d’expressió.

Per una altra banda, des de l’Aula d´Arts Escèniques també es coordinen juntament amb la Fundació General de la Universitat de València les activitats de formació associades al Grup de Teatre de la Universitat de València, ASSAIG, sense la qual resulta impensable la formació, manteniment i renovació del Grup i els seus espectacles.

Aula d´Arts Escèniques de la Universitat de València
C/Universitat, 2. 46003 València

Adreça electrònica: auladeteatre@uv.es

Telèfon: (+34) 963864846